Сьогодні поділюся рецептом відмінної страви на друге, яка точно припаде до душі вашій родині. Це смачна та запашна смажена картопелька. З яйцями та салом. Страва виходить дуже ситна завдяки своїм складовим. Готувати таку картоплю дуже легко. А з моїм фоторецептом – взагалі. Ну що, беремо необхідні інгредієнти й починаємо?
Інгредієнти: Картопля, Сіль, Шпиг, Яйце
Що нам знадобиться:
- картопля – 2 кг;
- шпик свинячий (краще без солі ) – 170 г;
- яйця – 4 шт.;
- кухонна сіль – за смаком.
Як зробити смажену картоплю зі шкварками і яйцем
Невеликий кулінарний лайфхак. Якщо взяти картоплю з червоною шкіркою, вона збереже свою форму під час смаження і не розвалиться. Зумовлено це малим вмістом крохмалю.
Якщо ж ви готуєте з білої картоплі, добре промийте її та промокніть чистим або паперовим рушником. Завдяки цій маленькій маніпуляції картопля стане хрумкою і не розвалиться під час смаження.
Переходимо до приготування.
Картоплю чистимо і промиваємо під проточною водою. Після цього можна братися за нарізку. Хочу звернути вашу увагу на те, що почищену картоплю слід тримати у прохолодній воді, щоб вона не потемніла.
Спочатку нарізаємо картоплю тонкими скибочками, а потім кожну скибочку – соломкою.
Ось що у нас вийшло.
Так само тоненько нарізаємо трохи заморожений шпик.
Обсмажуємо шпик на сковороді до утворення шкварок.
Додаємо суху картоплю й смажимо на середньому вогні, періодично помішуючи.
Солиться картопля в самому кінці.
Збиваємо яйця виделкою і додаємо до готової картоплі.
Декілька разів перемішуємо. Яйцям потрібно “схопитися”.
Нарешті смачна картопелька з салом та яйцями готова! Ця страва чудово смакує з різноманітними соліннями, салатами, а також свіжими овочами.