Скумбрія запечена в фользі в духовці без кісток за цим рецептом – це смачна страва з риби, яка ідеально доповнить святкове застілля, гармонійно впишеться в обіднє меню і просто незамінна при складанні пісного меню. Приємною особливістю є те, що запікається очищене рибне філе, тобто, готова страва буде без кісток. Та й на приготування цієї гарячої рибної закуски знадобиться всього півгодини і мінімум інгредієнтів, а результат здивує вишуканістю смакових відтінків і пряним букетом ароматів.
Інгредієнти: Коріандр, Лимонний сік, Масло оливкове, Паприка, Перець чорний мелений, Сіль гімалайська, Скумбрія, Часник
Інгредієнти:
- часник – 2 зубчики;
- паприка – 1 ч.л.;
- оливкова олія – 2 ст.л.;
- коріандр мелений – 1 ч.л.;
- перець чорний мелений – 1/2 ч.л.;
- скумбрія – 1 шт.;
- сіль гімалайська – 1 ч.л.
Зміст
Як приготувати скумбрію у фользі в духовці без кісток
Почати приготування смачної і пряної рибної страви потрібно з філірування риби. Якщо вам потрібно дізнатися як цю процедуру зробити швидко і правильно, то пройдіть за посиланням.
Після філірування можна приступати до створення пряного маринаду. Для цього, потрібно змішати пропущений крізь прес часник, паприку і коріандр.
Всипати гімалайську сіль і чорний перець мелений.
Влити олію, ретельно перемішати спеції і залишити настоюватися на 10 хвилин.
Готове філе надрізати в зоні шкірки навхрест. Скропити лимонним соком.
Натерти скумбрію з усіх боків пряним маринадом, укласти на деко, застелене фольгою і залишити на п’ять хвилин, щоб маринад зайшов у рибне філе.
Скріпити краї фольги і відправити запікатися скумбрію в духову шафу на 25 хвилин при температурі 180 градусів. Після чого, розкрити краї фольги і відправити рибу в духовку ще на пару хвилин. Ця процедура допоможе отримати рум’яну хрустку скоринку.
Готову рибку вийняти з духовки і дати злегка охолонути.
Смачну пряну рибку можна подавати до столу з будь-яким гарніром.
У моїй родині скумбрія, запечена в духовці з прянощами, особливо цінується разом з різотто або запеченими коренеплодами. Смачного!
Скумбрія запечена в фользі – відео-рецепти
Про інші варіанти приготування пропоную дізнатися від популярних кулінарних ютуб-блогерів.
Дивовижно смачна і ніжна запечена скумбрія з лимоном і цибулею від Наташі Пархоменко.
Цей рецепт стане в нагоді, якщо захочете запекти рибу не цілою, а вже нарізаною порційними шматочками.
А це запечена скумбрія з овочами.
Разом з Ольгою Матвій зможете легко і правильно запекти в духовці скумбрію з картоплею і овочами.
Запечена в духовці пікантна і ароматна скумбрія порадує швидким приготуванням і збалансованим смаком. По любому із запропонованих рецептів риба готується легко і просто. Експериментуючи зі спеціями і смаковими відтінками, насолоджуйтеся смачною запеченою скумбрією прямо зараз!