Смачна скумбрія запечена в фользі в духовці без кісток

Смачна скумбрія запечена в фользі в духовці без кісток

Скумбрія запечена в фользі в духовці без кісток за цим рецептом – це смачна страва з риби, яка ідеально доповнить святкове застілля, гармонійно впишеться в обіднє меню і просто незамінна при складанні пісного меню. Приємною особливістю є те, що запікається очищене рибне філе, тобто, готова страва буде без кісток. Та й на приготування цієї гарячої рибної закуски знадобиться всього півгодини і мінімум інгредієнтів, а результат здивує вишуканістю смакових відтінків і пряним букетом ароматів. 

Інгредієнти:

Пряна скумбрія в духовці - з часником і паприкою

  • часник – 2 зубчики;
  • паприка – 1 ч.л.;
  • оливкова олія – 2 ст.л.;
  • коріандр мелений – 1 ч.л.;
  • перець чорний мелений – 1/2 ч.л.;
  • скумбрія – 1 шт.;
  • сіль гімалайська – 1 ч.л.

Як приготувати скумбрію у фользі в духовці без кісток

Почати приготування смачної і пряної рибної страви потрібно з філірування риби. Якщо вам потрібно дізнатися як цю процедуру зробити швидко і правильно, то пройдіть за посиланням.

Пряна скумбрія в духовці - з часником і паприкою

Після філірування можна приступати до створення пряного маринаду. Для цього, потрібно змішати пропущений крізь прес часник, паприку і коріандр.

Пряна скумбрія в духовці - з часником і паприкою

Всипати гімалайську сіль і чорний перець мелений.

Пряна скумбрія в духовці - з часником і паприкою

Влити олію, ретельно перемішати спеції і залишити настоюватися на 10 хвилин.

Пряна скумбрія в духовці - з часником і паприкою

Готове філе надрізати в зоні шкірки навхрест. Скропити лимонним соком.

Пряна скумбрія в духовці - з часником і паприкою

Натерти скумбрію з усіх боків пряним маринадом, укласти на деко, застелене фольгою і залишити на п’ять хвилин, щоб маринад зайшов у рибне філе.

Пряна скумбрія в духовці - з часником і паприкою

Скріпити краї фольги і відправити запікатися скумбрію в духову шафу на 25 хвилин при температурі 180 градусів. Після чого, розкрити краї фольги і відправити рибу в духовку ще на пару хвилин. Ця процедура допоможе отримати рум’яну хрустку скоринку.

Пряна скумбрія в духовці - з часником і паприкою

Готову рибку вийняти з духовки і дати злегка охолонути.

Пряна скумбрія в духовці - з часником і паприкою

Смачну пряну рибку можна подавати до столу з будь-яким гарніром.

Пряна скумбрія в духовці - з часником і паприкою

У моїй родині скумбрія, запечена в духовці з прянощами, особливо цінується разом з різотто або запеченими коренеплодами. Смачного!

Пряна скумбрія в духовці - з часником і паприкою

Скумбрія запечена в фользі – відео-рецепти

Про інші варіанти приготування пропоную дізнатися від популярних кулінарних ютуб-блогерів.

Дивовижно смачна і ніжна запечена скумбрія з лимоном і цибулею від Наташі Пархоменко.

Цей рецепт стане в нагоді, якщо захочете запекти рибу не цілою, а вже нарізаною порційними шматочками.

А це запечена скумбрія з овочами.

Разом з Ольгою Матвій зможете легко і правильно запекти в духовці скумбрію з картоплею і овочами.

Запечена в духовці пікантна і ароматна скумбрія порадує швидким приготуванням і збалансованим смаком. По любому із запропонованих рецептів риба готується легко і просто. Експериментуючи зі спеціями і смаковими відтінками, насолоджуйтеся смачною запеченою скумбрією прямо зараз!