Смачна скумбрія в фользі в духовці

Скумбрія – це завжди корисно та дуже смачно. Тим більше, що на приготування цієї риби знадобиться зовсім мало часу та й коштує вона не так уже й багато.

Якщо запекти скумбрію у фользі, то вдасться зберегти максимум корисних речовин, що входять до її складу. Вона матиме соковитий і ніжний смак. Покроковий рецепт запеченої скумбрії оформлений фото, що дозволить легко приготувати її власноруч.

Складники:

Запечена скумбрія в фользі

  • 1 скумбрія;
  • пів ч. л. солі;
  • півтори ч. л. приправи для страв із риби;
  • 15 грамів лимонного соку;
  • 25 грамів соняшникової олії.

Якщо нема часу самостійно підбирати набір спецій для рибини, які подобаються, то дозволяється скористатись тими, що продаються в магазині.

Як запекти скумбрію в фользі в духовці

Спершу, слід зайнятися оброблюванням риби, тобто видалити хвіст, голову, нутрощі, темну плівку з черевця (вона надасть майбутній страві неприємну гіркуватість) й плавники. Потім, скумбрію слід ретельно помити під краном і обсушити на паперовому рушнику.

Смачна скумбрія в фользі в духовці

Після цього, рибу (не варто забувати про її внутрішню сторону) потрібно збризнути лимонним соком, посипати сіллю та спеціями. Дуже добре, якщо є морська сіль, вона корисніша та відмінно поєднується з морською рибою.

Смачна скумбрія в фользі в духовці

Після цього, скумбрію слід відправити на фольгу (відповідного розміру), рясно змащену соняшниковою олією та загорнути її конвертиком. Необхідно залишити невеликий отвір, для того щоб пара мала куди виходити. У такому вигляді, рибу потрібно залишити в холодному місці на 1-2 години маринуватися. Добре, якщо є можливість відправити її в холодильник на ніч і готувати зранку.

Смачна скумбрія в фользі в духовці

Перед запіканням, згорток з рибою повинен постояти деякий час на кухні й нагрітися до кімнатної температури, для того щоб скумбрія рівномірно пропеклася.

Смачна скумбрія в фользі в духовці

Скумбрія в фользі має готуватися в розігрітій до 190-200 °C духовці протягом 15-20 хвилин.

Смачна скумбрія в фользі в духовці

Запечену скумбрію в фользі можна подавати в цілому вигляді або, розрізавши на порційні шматки. Риба добре смакує як гарячою, так і холодною. Вона є чудовим поєднанням із гарніром із сирих, запечених, смажених або варених овочів.

Готуючи самостійно по запропонованому рецепту, в пригоді обов’язково стане відео-рецепт запеченої скумбрії.

Прості й перевірені рецепти – це запорука смачних страв.