Зубасту плямисту прісноводну красуню щуку часто називають царицею річок та озер. Вона за своєю природою хижак і жирок ця риба не має часу нагулювати. Щучье м’ясо трохи пісне, але якщо його правильно приготувати, то страви вийдуть просто чудовими на смак. Сьогодні я хочу поділитися з кулінарками своїм рецептом приготування щуки в мультиварці. Щука тушкована в сметані з цибулею і морквою виходить дуже смачною і ніжною на смак. За традицією, всі етапи приготування страви я докладно розписала в рецепті і забезпечила покроково зроблненними фото.
Інгредієнти: Карі, Лавровий лист, Морква, Паприка, Перець чорний горошком, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Цибуля, Щука
Складові:
- щука потрошена – 2 кг;
- олія рослинна – 30 мл;
- сметана – 250 гр;
- морквина – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- лаврушка – 3 шт.;
- паприка – 1 ч.л.;
- кухонна сіль – 1,5 ст.л.;
- каррі – 1 ч.л.;
- перець чорний горошок – 6-7 горошин.
Як приготувати щуку в сметані в мультиварці
Зверніть увагу, що вага щуки в інгредієнтах до мого рецепту наведено вже в потрошеному вигляді. І так, у попередньо очищеної і випотрошеної щуки за допомогою гострого ножа відсікаємо голову і хвіст.
Надалі з цих частин рибної тушки ви зможете приготувати смачну юшку або рибний супчик.
Далі, рибку нарізаємо на стейки товщиною не більше двох з половиною сантиметрів.
Щучі стейки складаємо в миску, посипаємо сіллю і залишаємо на десять хвилин.
Використовуйте половину солі зазначеної в рецепті, друга половина нам знадобиться, щоб посолити сметану.
Поки стейки просолюються, ми займемося підготовкою овочів. Морквину чистимо, розрізаємо навпіл по довжині коренеплоду і шаткуємо півкільцями. Врахуйте, що занадто тонко морквину нарізати не варто, щоб вона не розвалилася під час приготування страви в мультиварці.
Цибулину, теж, звільняємо від шкірки і ріжемо товстими півкільцями.
Мультиварку встановлюємо відразу в режим «гасіння» або «томління» на сорок хвилин. Якщо таких режимів немає, рибку можна приготувати на режимі «випічка». Тільки час приготування у цьому випадку скорочуємо до півгодини. Якщо будете тушити щучі стейки в режимі «випічка», то раджу періодично відкривати кришку мультиварки і перевіряти готовність риби. Цей режим більш потужний і щука тушкована в сметані з цибулею і морквою може приготуватися швидше ніж за півгодини. Якщо рибка виявиться не готова, а сметанна заливка випарувалася, то потрібно буде додати в процесі тушкування трохи водички. Цей момент залежить від особливості роботи саме вашої мультиварки.
І так, на дно чаші мультиварки наливаємо олію рослинну і викладаємо спочатку нарізану цибулю.
Потім, по всій поверхні чаші розподіляємо моркву.
Далі, плотненько один до одного складаємо щучі стейки. На рибку кладемо лавровий лист і горошини перцю.
Тепер, зробимо заливку зі сметани. Для цього нам потрібно буде в сметану додати сіль, приправу каррі, паприку і, якщо сметана трохи густувата, додайте, приблизно, 50 мл теплої кип’яченої водички.
Всі інгредієнти перемішуємо. Заливка зі сметани і спецій виходить однорідною і середньої густини.
Заливку зі сметани розподіляємо по поверхні рибних стейків. Закриваємо кришку мультиварки і чекаємо коли щука тушкована в сметані з овочами дійде до готовності.
Стейки з щуки тушковані зі сметаною в мультиварці вийшли ніжні, просто чарівно смачні, дуже апетитні і ароматні.
За допомогою силіконової лопатки акуратно викладаємо шматочки риби на тарілочку. Зверху на них кладемо тушковані овочі, поливаємо підливою зі сметани і, прикрасивши зеленню, подаємо до столу .
Смачна щука тушкована в сметані з цибулею і морквою, зазвичай, подається на стіл в нашій в родині з гарніром або із відвареного розсипчастого рису або з товченою картоплею-пюре. Ви можете презентувати страву з будь-яким улюбленим у вашій родині гарніром.
Приємного всім апетиту. 🙂