Шаурма в лаваші – це фаст-фуд, який ми звикли купляти на вулиці. Але смачну шаурму можна приготувати і вдома. Зараз ми розкажемо, як це зробити. В цьому рецепті використовується пекінська капуста, яка робить шаурму дуже ніжною та легкою.
Інгредієнти: Вода, Кетчуп, Лаваш, Майонез, Огірок, Пекінська капуста, Плавлений сир, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Спеції, Телятина
Вам необхідно взяти:
- тонкий лаваш – 2 штуки;
- телятина – 200 грамів;
- пекінська капуста – 100 грамів;
- огірок – 1 штука;
- майонез (бажано, домашній) – 2-3 столових ложки;
- сметана – 1 столова ложка;
- вода (окріп) – 4 столових ложки;
- кетчуп – 2 столових ложки;
- спеції (куркума, коріандр, перчик) – 1 чайна ложка;
- плавлений сир – 100 грамів;
- сіль – 1 чайна ложка;
- олія (без запаху) – 1 столова ложка.
Як приготувати смачну шаурму з лаваша, пекінської капусти і телятини
Спочатку помийте телятину та поріжте на невеликі шматочки.
Розігрійте на пательні олію, викладіть телятину і посипте куркумою, коріандром, сіллю і перчиком. Далі м’ясо треба обсмажити до золотої скоринки.
Після цього додайте сметану і окріп. Перемішайте і тушкуйте під закритою кришкою на мінімальному вогні протягом 40-ка хвилин. Якщо вода випарується, а телятина ще не приготується – долийте ще окропу.
Далі приготуйте соус з кетчупу та майонезу. До речі, можна зробити домашній майонез за 5 хвилин, який буде смачніший та корисніший ніж магазинний.
Викладіть лаваш на стіл та змастіть його соусом. Порвіть листя капусти та покладіть на соус, як на фото.
Помийте і наріжте огірки півкільцями або четвертинками та покладіть на капусту. Зверху викладіть телятину та нарізані шматочки плавленого сиру.
Ось і все, лишилося загорнути шаурму і можна її їсти. А якщо ви хочете теплу страву – тоді підрум’яньте її на сухій пательні протягом 2-х хвилин.
Такий ситний перекус стане в нагоді, коли немає бажання готувати щось складне, а хочеться смачно пообідати.