Смачна рідка пшоняна каша на молоці зварена в каструлі

Про користь пшона та особливості вибору правильної пшоняної крупи я розповідала в одному із попередніх рецептів приготування пшона на воді, тому, сьогоднішній рецепт хочу присвятити смачній молочній пшоняній каші. Переконайтесь, що рідка пшоняна каша на молоці зварена в каструлі це не тільки корисно, але і смачно.
Для наочності, я оформила приготування пшона на молоці покроково зробленими фото, що, сподіваюсь, допоможе господиням в реалізації рецепту.

Пшоняна каша на молоці

Інгредієнти:

  • пшоно (шліфована крупа) – 200 гр;
  • молоко – 1,5 літра;
  • масло вершкове – 120 гр;
  • цукор – 80 гр (для любителів солодощів більше);
  • щіпка солі.

Як приготувати рідку пшоняну кашу на молоці

Яку б якісну крупу ви не придбали, потрібно перед приготуванням перебрати її, видаливши ймовірне сміття та нерозлущені зерна.

Пшоняна каша на молоці

Щоб не зіпсувати смак майбутньої страви, необхідно позбутися природної гіркоти пшона. Гіркі нотки йому додають окислені рослинні жири, що містяться на поверхні зерна. Тому, скористаймося простим та дієвим засобом, щоб позбутися жирової плівки.

Пшоняна каша на молоці

Сухе перебране пшоно заливаємо крутим окропом та ставимо на вогонь. Після закипання варимо крупу на сильному вогні приблизно 3-4 хвилини.

Пшоняна каша на молоці

Далі, пшоно відкидаємо на сито чи дрібний друшляк та ретельно промиваємо холодною водою.

Пшоняна каша на молоці

Ставимо на вогонь молоко та доводимо до кипіння, додаємо сіль та цукор за смаком.

Пшоняна каша на молоці

Висипаємо підготовлене пшоно в молоко та знову доводимо до кипіння. Після цього, зменшуємо вогонь до мінімуму та продовжуємо варити кашу.

Пшоняна каша на молоці

Для готовності пшоняну кашу достатньо потримати на повільному вогні приблизно 10 хвилин, при цьому, періодично перемішувати, щоб каша не підгоріла.

Пшоняна каша на молоці

В останній момент додаємо в кашу масло. Даємо молочній каші настоятися ще хоча б 15 хвилин під щільно закритою кришкою, а після цього подаємо до столу. Цього часу достатньо для повного «розкриття» кожної крупинки пшона.

Пшоняна каша на молоці

На останньому фото ви можете оцінити густоту пшоняної каші, звареної на молоці за моїм рецептом.

Пшоняна каша на молоці

Якщо така консистенція для вас занадто рідка, можете загорнути каструлю з кашею та залишити її ще на певний час настоюватися. В теплі пшоно ще більше вбере до себе молоко, завдяки чому каша стане більш густою.

І на останок пропоную відео-рецепт з ютубу, який сама автор назвала як – Пшоняна каша на молоці, правильний рецепт.

Правильно зварена навариста пшоняна каша на молоці – відмінний та смачний варіант повноцінного та корисного сніданку чи вечері.