Про користь пшона та особливості вибору правильної пшоняної крупи я розповідала в одному із попередніх рецептів приготування пшона на воді, тому, сьогоднішній рецепт хочу присвятити смачній молочній пшоняній каші. Переконайтесь, що рідка пшоняна каша на молоці зварена в каструлі це не тільки корисно, але і смачно.
Для наочності, я оформила приготування пшона на молоці покроково зробленими фото, що, сподіваюсь, допоможе господиням в реалізації рецепту.
Інгредієнти: Вершкове масло, Молоко, Пшоно, Сіль, Цукор
Інгредієнти:
- пшоно (шліфована крупа) – 200 гр;
- молоко – 1,5 літра;
- масло вершкове – 120 гр;
- цукор – 80 гр (для любителів солодощів більше);
- щіпка солі.
Як приготувати рідку пшоняну кашу на молоці
Яку б якісну крупу ви не придбали, потрібно перед приготуванням перебрати її, видаливши ймовірне сміття та нерозлущені зерна.
Щоб не зіпсувати смак майбутньої страви, необхідно позбутися природної гіркоти пшона. Гіркі нотки йому додають окислені рослинні жири, що містяться на поверхні зерна. Тому, скористаймося простим та дієвим засобом, щоб позбутися жирової плівки.
Сухе перебране пшоно заливаємо крутим окропом та ставимо на вогонь. Після закипання варимо крупу на сильному вогні приблизно 3-4 хвилини.
Далі, пшоно відкидаємо на сито чи дрібний друшляк та ретельно промиваємо холодною водою.
Ставимо на вогонь молоко та доводимо до кипіння, додаємо сіль та цукор за смаком.
Висипаємо підготовлене пшоно в молоко та знову доводимо до кипіння. Після цього, зменшуємо вогонь до мінімуму та продовжуємо варити кашу.
Для готовності пшоняну кашу достатньо потримати на повільному вогні приблизно 10 хвилин, при цьому, періодично перемішувати, щоб каша не підгоріла.
В останній момент додаємо в кашу масло. Даємо молочній каші настоятися ще хоча б 15 хвилин під щільно закритою кришкою, а після цього подаємо до столу. Цього часу достатньо для повного «розкриття» кожної крупинки пшона.
На останньому фото ви можете оцінити густоту пшоняної каші, звареної на молоці за моїм рецептом.
Якщо така консистенція для вас занадто рідка, можете загорнути каструлю з кашею та залишити її ще на певний час настоюватися. В теплі пшоно ще більше вбере до себе молоко, завдяки чому каша стане більш густою.
І на останок пропоную відео-рецепт з ютубу, який сама автор назвала як – Пшоняна каша на молоці, правильний рецепт.
Правильно зварена навариста пшоняна каша на молоці – відмінний та смачний варіант повноцінного та корисного сніданку чи вечері.