Смачна перловка з м’ясом в духовці в горщику

Завдяки ненав’язливому смаку перлову крупу можна вважати одним з найкращих варіантів гарніру та ідеальною крупою для додавання до супів. Сьогодні хочу поділитися з господинями рецептом приготування смачної перлової каші із м’ясом. Для приготування страви скористаймося керамічними горщиками та духовкою.
Мій докладний фото-рецепт допоможе зробити все правильно, а отже, смачна перловка з м’ясом в духовці приготовлена в горщику швидко з’явиться на вашому столі!

Як приготувати перловку з м’ясом в горщику

Беремо 1 склянку перлової крупи та замочуємо її в холодній воді на досить тривалий час. В ідеалі, тримати перловку замоченою потрібно не менше трьох годин. Для зручності можна зробити це з вечора, щоб вранці швидко приготувати страву.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

ПОРАДА: якщо ви спонтанно вирішили приготувати перловку і часу на замочування крупи зовсім немає, можна скористатися невеличким кулінарним секретом. Перлову крупу промити, засипати в киплячу воду та варити приблизно 7 хвилин. При цьому, води потрібно брати вдвічі більше ніж крупи. Проварене таким чином зерно можна в подальшому готувати за обраним рецептом.

Отже, беремо 300 грамів м’яса. Я віддаю перевагу свинині, найкраще для страви підходить вирізка. Нарізаємо мякоть великими шматочками, розміром не менш як 2-2,5 см.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

Нам знадобляться ще і овочі: морква та ріпчаста цибулина по одній штуці.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

Очищену цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці з великими отворами.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

На розпеченій сковороді прогріваємо рослинну олію та смажимо шматочки м’яса.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

Робити це потрібно на достатньо сильному вогні, щоб м’ясо швидко зарум’янилось і весь сік залишився всередині. В такому разі страва вийде більш соковитою та ніжною.

Коли м’ясо буде майже готове, додаємо на сковороду подрібнені овочі та обсмажуємо ще кілька хвилин.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

Далі, переходимо безпосередньо до приготування страви в горщику. Для цього, можна взяти один великий горщик або декілька невеликих порційних ємностей.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

На дно викладаємо обсмажене м’ясо, засипаємо перлову крупу та перемішуємо страву.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

Залишається лише зробити заливку: для цього беремо по 2 ст. ложки майонезу та томатної пасти, додаємо 400 мл води та солимо за смаком. Змішуємо до однорідності вінчиком чи виделкою.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

Заливаємо приготований соус до горщика.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

Накриваємо горщик кришкою та відправляємо в попередньо прогріту духовку. Перші 20 хвилин готуємо перловку на сильному вогні, потім зменшуємо до середнього та залишаємо томитися ще, приблизно, на годину.

По завершенні відведеного часу, зазирніть всередину горщика – рідина повинна повністю зникнути. Перемішайте перловку з м’ясом та залиште під кришкою в горщику настоятися ще на чверть години.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

На цьому перлова каша з м’ясом  готова і можна пригощати домочадців ситною стравою.

Перловка з м'ясом в горщику в духовці

І на завершення знову хочу запропонувати відео-рецепт. Переконайтесь, що запечена в горщику перлова крупа добре розварюється. Каша з м’ясом виходить смачна, ароматна і поживна. Зауважу, що для запікання можна використати будь-який вогнетривкий посуд.

Обов’язково переконайтеся самі, що приготовлена в духовці перловка – це, насправді, смачна страва! В процесі приготування кожна крупинка просочується смаком та ароматом м’яса, а готова страва в горщику виходить дуже соковитою та ніжною. Спробуйте приготувати перловку в духовці та переконайтеся в цьому самі.