Окрошка – це проста і смачна страва, яку можна приготувати з чорної редьки. Чорна редька – дуже корисний коренеплід, який допомагає покращити імунітет, лікує від кашлю.Смачна окрошка з чорної редьки на квасі, рецепт якої ми пропонуємо, швидко і легко готується.
Інгредієнти: Варена ковбаса, Гірчиця, Зелена цибуля, Картопля, Квас, Ковбаса, Майонез, Огірок, Редька чорна, Свіжий огірок, Свіжі огірки, Сіль, Яйце, Яйця
Щоб її зробити, вам треба взяти:
- редька чорна – 1 великий коренеплід або 2 середніх (500 – 550 грамів);
- картопля відварна – 550 грамів;
- цибуля зелена – 50 грамів;
- огірок свіжий – 200 – 250 грамів;
- ковбаса варена – 200 – 250 грамів;
- яйце куряче варене – 3 штуки;
- квас.
Як приготувати окрошку на квасі з чорною редькою
Спочатку зваріть картоплю в мультиварці або в воді в каструлі.
Після цього можна починати працювати з редькою.
Візьміть коренеплід, добре його вимийте, пошкрябайте щіткою. Потім почистіть від шкірки, поріжте шматочками довільного розміру і пропустіть через м’ясорубку.
Оскільки редька має сильний запах а її гострота випаровується, як тільки вона стикається з киснем, овоч треба перекручувати зразу ж в пластиковий контейнер і швидко закривати кришкою після закінчення роботи.
Тепер можна починати готувати страву. Для цього поріжте картоплю акуратними кубиками.
Далі поріжте на невеликі шматочки огірок. Якщо шкірка надто товста – її можна зрізати.
Тепер поріжте на шматочки варену ковбасу. Можете брати будь-який сорт, аби він вам смакував.
Після цього поріжте на великі кубики яйця.
І в кінці накришіть пір’я цибулі. Найзручніше це робити кухонними ножицями, хоча можна і ножем.
Перемішайте всі інгредієнти, але редьку поки що не додавайте – хай лежить в контейнері.
Тепер можете подавати страву до столу. Для цього викладіть в тарілку дві частини суміші з овочів і ковбаси та одну частину редьки.
Полийте все квасом, додайте сіль, майонез, можна домашній, і гірчицю за вашим смаком.
Ось і все, надзвичайно швидка та смачна окрошка готова. Насолоджуйтесь!