Торт з заварного тіста Ялинка з карамельним топінгом – це гарна новорічна солодка прикраса, яку точно оцінять всі ваші гості.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершки, Горіхове праліне, Какао, Кедрові горіхи, Профітролі, Сир маскарпоне, Сметана, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Для приготування страви треба взяти:
- 1 порція профітролей;
- 1 порція праліне з фундука.
Для бісквіта:
- 5 великих яєць;
- 240 грамів цукру;
- 0,5 чайної ложки ваніліну;
- 380 грамів пшеничного борошна;
- 2 столові ложки какао;
- 50 грамів кедрових горіхів.
Для карамелі:
- ½ склянки цукру (склянка = 250 мілілітрів);
- 1,5 столової ложки холодної води.
Для глазурі:
- 2 столові ложки сметани 26% -30%;
- 3 чайних ложки какао;
- 4 столові ложки цукру.
Крем для бісквіта:
- 250 мілілітрів вершків 33%;
- 125 грамів сиру маскарпоне;
- 100 грамів ванільної цукрової пудри.
Зміст
Як приготувати новорічний торт з профітролей з карамельним топінгом
Для приготування десерту відведіть кілька годин в своєму графіку, аби ви нікуди не поспішали і спокійно могли займатися справою.
Як спекти бісквіт
Спочатку збийте яйця на високій швидкості в міксері. Коли з’явиться піна, додайте цукор, ванілін і збивайте доки цукор повністю не розчиниться. Далі додайте борошно і розмішайте все за допомогою лопатки.
Після цього поділіть тісто на дві частини. В одну додайте какао, а в іншу – кедрові горішки.
Візьміть форму, змастіть олією, викладіть першу половину тіста та випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм. Перевірте готовність дерев’яною паличкою. Далі так само спечіть другу половину тіста. Врешті, у вас вийде два бісквіта.
Як зробити крем для бісквіта
Візьміть добре охолоджені вершки і маскарпоне кімнатної температури. Збивайте вершки на високій швидкості і коли з’явиться піна, додайте пудру і далі збивайте. Якщо все зробите правильно – вершки збільшаться вдвічі.
Далі окремо візьміть маскарпоне, змішайте з 4-ма столовими ложками вершків. А потім додайте збиті вершки, використовуючи для цього лопатку.
В кінці всипте подрібнене праліне, перемішайте та поставте крем в холодильник на 40 хвилин.
Після охолодження намастіть кремом коржі.
Як робити глазур з какао
У сотейник складіть сметану, какао і цукор. Добре перемішайте, поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння, мішайте та варіть 3 хвилини.
Гарячою глазур’ю змастіть бісквіт. Не витрачайте час на гарне розподілення глазурі, бо зверху все одно буде ялинка.
Як зварити карамель
Візьміть цукор, покладіть в сотейник і додайте воду. Далі варіть помішуючи. Можете користуватися ложкою. Коли карамель набуде потрібного кольору – витягніть ложку і спробуйте крапнути. Якщо крапля почне литися і перетвориться в тягучу стрічку – карамель готова.
Як зробити новорічний торт у вигляді ялинки
Для цього треба брати тістечка різних розмірів – від великих до дрібних. Занурюйте їх в карамель нижньою частиною та викладайте одне на одне в формі конусу.
Для прикрашання можна зробити зірки з праліне. Для цього покладіть подрібнений фундук в гарячу карамель, розкладіть її на силіконовий килимок, розрівняйте та зразу ж виріжте зірочки.
Ось і все, ваш неймовірно смачний торт до новорічного столу готовий. Смакуйте!