Смачна начинка з сушених грибів – несолодка грибна начинка для млинців

Холодним зимовим вечором що може бути приємнішим, ніж зібратися за столом з чашечкою гарячого чаю та поласувати смачними, ситними та гарячими млинцями з ароматною начинкою із сушених грибів. А якщо приготувати дріжджові млинці або млинці на воді, то така смакота буде доречна і у піст.

Отже, пропоную господиням свій простий в приготуванні та дуже смачний рецепт грибної начинки для млинців. Це буде смачна начинка з сушених грибів. Адже, можна суттєво зекономити на придбанні печериць, скориставшись зробленими в сезон домашніми заготовками – сушеними грибочками.

Нам знадобляться:

  • 50-60 гр сушених грибів (оптимально білих, але підійдуть будь-які);
  • 1-2 головки білої ріпчастої цибулі;
  • 50 гр вершкового масла (можна замінити оливковою олією);
  • 1 ч. ложка пшеничного борошна;
  • сіль та спеції – за смаком;
  • кмин або інші пряні трави – за бажанням;
  • 250 гр сметани;
  • пучок зелені – за смаком.

Як приготувати начинку з сушених грибів

  1. Дуже бажано завчасно замочити гриби у воді, але, якщо ви не встигли це зробити, то можна і просто ретельно промити їх під проточною водою.

2. Цим часом закип’ятимо воду, додамо трохи солі та відправимо грибочки варитись на повільному вогні до потрібної м’якості.

3. Готові вже відварені грибочки відкидаємо на друшляк, ще раз промиваємо водою.

4. Після цього, їх потрібно подрібнити за допомогою ножа або скористатися блендером чи м’ясорубкою.

5. Розігріваємо на сковороді рослинну олію чи вершкове масло та викладаємо грибочки смажитися.

6. Паралельно обсмажуємо на другій сковороді ріпчасту цибулю з невеликою кількістю борошна.

7. Поєднуємо два компоненти, заливаємо сметаною і залишаємо тушкуватись на слабкому вогні ще на кілька хвилин.

При бажанні, додатково можна посипати гриби тертим сиром та відправити буквально на пару хвилин в розігріту духовку.

Ось так просто ми приготували смачну та неймовірно ароматну начинку із сушених грибів! Залишається загорнути її в насмажені млинці та подавати страву на стіл! Смакуйте на здоров’я, або ж, як кажуть в кращих ресторанах Парижу, «bon appétit»!

Сподіваюся мій рецепт стане вам у пригоді не тільки протягом Масляного тижня і допоможе урізноманітнити млинцеве меню вашої родини.

Хочете дізнатись як готувати сушені гриби правильно та смачно – дивіться відео.