Смачна молочна вермішель для дітей

Вермішель – це досить універсальний макаронний виріб, адже з неї можна зварити не лише смачний гарнір, її можна додати для смаку в супчик чи, навіть, приготувати оригінальні вермішелеві оладки. До того ж, саме вона лідирує в списку макаронних виробів дитячого меню.
Смачна молочна вермішель – саме такий “дитячий” рецепт пропоную вашій увазі сьогодні. Страва виходить наваристою та густою і знайома багатьом з нас ще з дитячого садочка. Розкрити маленькі але важливі секрети приготування молочної вермішелі допоможе мій детальний покроково оформлений рецепт з фото.

Для приготування двох порцій молочної вермішелі знадобиться півсклянки (приблизно 70 грамів) класичної вермішелі. Для даного рецепту рекомендую брати саме звичайну вермішель, а не тонку «Павутинку», про яку я вже розповідала в одному з попередніх рецептів приготування вермішелі на гарнір.

Маленьке уточнення: я використовую склянку обсягом 200 мл.

молочна вермішель

Як зварити молочну вермішель

Ставимо на вогонь невеличку каструлю, наливаємо в неї 300 мл холодної води. Поки вода гріється трохи присолюємо її.

молочна вермішель

Коли вода закипить, додаємо зазначену кількість вермішелі.

молочна вермішель

Продовжуємо варити макарони на повільному вогні. При цьому, рекомендую не залишати каструлю без нагляду та постійно помішувати вермішель. Через невелику кількість води макаронні вироби без перемішування можуть прилипнути до дна.

молочна вермішель

Коли вермішель стане достатньо густою і буде проблематично її перемішувати через брак води, настає час додати до страви молоко. Зазвичай, від закладки вермішелі в каструлю до майже повного википання води на середньому вогні проходить, приблизно, 5-7 хвилин.

молочна вермішель

Отже, доливаємо до вермішелі склянку молока, продовжуємо варити й постійно помішувати страву.

молочна вермішель

Залишається лише підсолодити страву. Для цього, додаємо цукру за смаком. В моєму випадку вистачає половини столової ложки.

молочна вермішель

Вермішель в молоці варимо ще близько 10 хвилин на повільному вогні.

молочна вермішель

В готовому вигляді страва має консистенцію як зображено на фото.

молочна вермішель

Готову молочну вермішель розкладаємо в порційні тарілки та подаємо до столу поки вона ще гаряча.

молочна вермішель

Густа молочна вермішель – відмінний варіант дитячого сніданку чи вечері.

молочна вермішель

Щоб отримати смачний, але більш рідкий, молочний суп, достатньо додати до страви подвійну кількість молока.

Підібрані нижче відео-рецепти допоможуть зробити самостійно і інші варіанти приготування молочного супа із вермішелі чи лапши.

Тут дізнаєтесь про приготування смачного вермішелевого супу на молоці і воді.