Смачна мойва, тушкована з цибулею на сковороді

Мойва – це дуже смачно. До того ж, вона вміщує у своєму складі багато білків, а це, як відомо, основа для регенерації організму людини. Вийде найпростіше та дуже смачно, якщо мойву протушкувати на сковорідці з цибулею. Користуючись цим покроковим фоторецептом, не мало б виникнути жодних труднощів під час процесу приготування мойви.

Як приготувати мойву з цибулею на сковороді

Насамперед, якщо риба в магазині продається в замороженому вигляді, її треба ретельно обирати (прикро, але зараз зробити це досить проблемно, через нечесних продавців і виробників). До речі, щоб ситно нагодувати невелику сім’ю знадобиться придбати кілограм мойви. Переморожені рибини зовсім не годяться, вони мають бути блискучими й без жовтуватого відтінку на черевцях.

мойва заморожена

Коли риба ледь відтане, її необхідно почистити: відрізати голову та видалити нутрощі. Плавнички зрізати не потрібно. Після цього, тушки потрібно промити під краном у холодній воді.

чищена риба

Далі, слід зайнятися цибулею. Знадобиться одна велика соковита цибулина. Її потрібно нарізати на коліщатка.

ріжемо цибулю

Потім, треба викласти підготовлену мойву щільно, впритул одна до одної, на сковороду, змащену рослинною олією. Якщо всі рибини не поміщаються, то їх можна розмістити двома шарами.

Риба на сковороді

Зверху, на мойву необхідно розкласти кільця цибулі та посолити страву. Якщо є бажання, то можна вкинути до сковорідки ще й лист лавра і притрусити все чорним перцем у меленому вигляді.

додаємо цибулю

Потім, мойву з цибулею треба залити 50 мілілітрами води й тушкувати все під кришкою протягом 10-15 хвилин. Вогонь має бути середнім. Не слід допустити, щоб вміст сковороди сильно кипів, інакше мойва розпадеться на неапетитні шматки.

готова риба

Готову страву потрібно викласти на порційні тарілки й прикрасити тушкованою цибулею.

Мойва з цибулею

Готувати смачну тушковану мойву з цибулею зовсім не складно. Найважчим є перший етап, коли її потрібно чистити, але якщо є трохи вільного часу, то це не мало би бути проблемою.