Мойва – це дуже смачно. До того ж, вона вміщує у своєму складі багато білків, а це, як відомо, основа для регенерації організму людини. Вийде найпростіше та дуже смачно, якщо мойву протушкувати на сковорідці з цибулею. Користуючись цим покроковим фоторецептом, не мало б виникнути жодних труднощів під час процесу приготування мойви.
Інгредієнти: Вода, Лавровий лист, Мойва морожена, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Як приготувати мойву з цибулею на сковороді
Насамперед, якщо риба в магазині продається в замороженому вигляді, її треба ретельно обирати (прикро, але зараз зробити це досить проблемно, через нечесних продавців і виробників). До речі, щоб ситно нагодувати невелику сім’ю знадобиться придбати кілограм мойви. Переморожені рибини зовсім не годяться, вони мають бути блискучими й без жовтуватого відтінку на черевцях.
Коли риба ледь відтане, її необхідно почистити: відрізати голову та видалити нутрощі. Плавнички зрізати не потрібно. Після цього, тушки потрібно промити під краном у холодній воді.
Далі, слід зайнятися цибулею. Знадобиться одна велика соковита цибулина. Її потрібно нарізати на коліщатка.
Потім, треба викласти підготовлену мойву щільно, впритул одна до одної, на сковороду, змащену рослинною олією. Якщо всі рибини не поміщаються, то їх можна розмістити двома шарами.
Зверху, на мойву необхідно розкласти кільця цибулі та посолити страву. Якщо є бажання, то можна вкинути до сковорідки ще й лист лавра і притрусити все чорним перцем у меленому вигляді.
Потім, мойву з цибулею треба залити 50 мілілітрами води й тушкувати все під кришкою протягом 10-15 хвилин. Вогонь має бути середнім. Не слід допустити, щоб вміст сковороди сильно кипів, інакше мойва розпадеться на неапетитні шматки.
Готову страву потрібно викласти на порційні тарілки й прикрасити тушкованою цибулею.
Готувати смачну тушковану мойву з цибулею зовсім не складно. Найважчим є перший етап, коли її потрібно чистити, але якщо є трохи вільного часу, то це не мало би бути проблемою.