Моя улюблена риба – скумбрія, при чому, я із задоволенням вживаю її в будь-якому вигляді: в’яленою чи копченою, маринованою чи запеченою. Але більш за все мені до душі скумбрія маринована із цибулею. Домашня маринована скумбрія швидкого приготування із хрусткою цибулею настільки смачна, що перед нею просто неможливо встояти.
Рецепт приготування вельми простий. Отже, використайте цей покроково оформлений рецепт з фото та самостійно маринуйте скумбрію в домашніх умовах разом зі мною.
Інгредієнти: Лавровий лист, Оцет, Сіль, Скумбрія, Соняшникова олія, Цибуля, Цукор, Часник
Почнемо з переліку необхідних продуктів:
- скумбрія (заморожена) – 3 шт.;
- цибуля – 3 шт.;
- часник -2 зубці;
- лавровий лист – 2 шт.;
- цукор – 10 гр;
- сіль – 40 гр;
- соняшникова олія – 60 гр;
- оцет 9% – 40 гр.
Зміст
Як смачно замаринувати скумбрію в домашніх умовах
Заморожені тушки скумбрії потрібно витримати при кімнатній температурі для розмороження. Я зазвичай купую очищену та випотрошену рибу. В разі, якщо у вас куплена ціла риба, то потрібно її спершу підготувати: відділити голову, очистити брюшко та промити. Кожну розморожену та очищену тушку скумбрії розрізаємо на 8-9 штомачків.
Очищену цибулю нарізаємо півкільцями або кільцями. Зубці часнику ріжемо тонкими пластинками.
Далі, складаємо шматки риби в глибоку миску, додаємо інші компоненти зі списку інгредієнтів та перемішуємо. При бажанні, можна додати в маринад ще і чорний перчик горошком.
Щоб шматочки риби мали красивий вигляд, розкладаємо їх рівним шаром.
Залишаємо скумбрію маринуватися. Спочатку тримаємо при кімнатній температурі близько 2 годин, потім, прибираємо до холодильника та чекаємо ще 8 годин. За цей час скумбрія просочиться спеціями та маринадом, а гостра цибулі набуде приємний солодкуватий відтінок.
Маринована по-домашньому скумбрія гарно доповнює гарніри з картоплі та є ідеальною рибною закускою до міцних напоїв під час дружних посиденьок.
Маринована скумбрія швидкого приготування – відео-рецепти
До готовність по цьому рецепту має пройти 24 години. Автор маринує рибу цілою. Якщо нарізати на порційні шматки, то на просолювання знадобиться менше часу.
Якщо використаєте цей відео-рецепт, то отримаєте скумбрію з ніжним і пряним смаком. Переконайтесь, що насолодитися цим неперевершеним смаком під силу кожному.
Якщо не маєте застережень щодо швидкої засолки риби, то спробуйте цей супер швидкий та смачний рецепт малосольної скумбрії. Знадобиться лиш 2 години – і страва готова для дегустації.
А ця смачна малосольна скумбрія готова до вживання вже за пів години.
Спробуйте і самі так швидко замаринувати скумбрію та насолоджуйтеся її смаком!