Найбільше домашнього часу у жінки забирають клопоти на кухні. А все тому, що хочеться смачно нагодувати своїх рідних. Щоб зменшити час перебування на кухні, пропоную вам простий, швидкий та дуже смачний рецепт запеченої у духовці курки, яким я сама досить часто користуюсь. Курка запечена цілою у фользі в гірчично-соєвому маринаді виходить дуже ніжна та соковита. Готується страва дуже просто та швидко, але є декілька секретів, які допоможуть все зробити правильно і страва гарантовано вийде вдалою. Ця смачна ціла курка запечена в духовці у фользі може бути приготовлена на вихідні, щоб потішити свого чоловіка, або коли до вас збираються гості. Полегшить перше приготування цей рецепт з покроково зробленими фото. Збережіть його, хай він буде у вас був під рукою. Впевнена, що в майбутньому вас ще не один раз попросять зробити таку ж саму запечену курочку.
Інгредієнти: Вершкове масло, Гірчиця, Курка, Сіль, Соєвий соус, Суміш перців, Часник
Потрібні продукти:
- тушка курки – 2 кг;
- вершкове масло – 20 г;
- часник – 6 зубків;
- гостра гірчиця – 2 ч. л.;
- соєвий соус – 40 г;
- суміш перців або різних спецій – 1 ч. л.;
- сіль – 1-2 ч. л.
Зміст
Як запекти курку цілою у фользі в гірчично-соєвому маринаді
Після того, як добре промили тушку, з неї потрібно видалити зайву воду. Для цього, курку з усіх сторін умочують паперовим рушником.
Для маринаду треба з’єднати гірчицю з соєвим соусом. У другому посуді подрібнений часник добре розтирають з вершковим маслом.
Спочатку треба натерти курку ззовні та зсередини перцем та сіллю. Часникове масло потрібно засунути під шкірку курки, для цього, обирайте місця, де це вдасться зробити, або робіть на самій шкурці невеликі надрізи. Часником, що лишився, тушку нашпиговують, роблячи надрізи до в’язових волокон.
Підготовка тушки до запікання майже підійшла до завершення – лишилося тільки обмазати її з усіх сторін маринадом з гірчиці та соусу. Найбільш зручно це робити пензликом.
Щоб курка добре промаринувалася, її накривають плівкою та залишають на півгодини. На деко для запікання викладіть фольгу, а потім курку. Добре оберніть тушку фольгою та поставте запікатись у прогріту до 180-200°С духовку.
Маєте запікати курку в духовці не менш ніж півтори години при температурі 200°С. Приблизно за 15 хвилин до закінчення часу верхня частина фольги знімається. Робимо це для того, щоб курка встигла зверху підрум’янитись і з’явилась приємна хрустка скоринка.
Курка запечена цілкою у фользі в гірчично-соєвому маринаді готова. Перекладіть її на зручне блюдо та можете подавати до столу разом з іншими стравами. До курки ідеально підходять будь-які гарніри чи ваші улюблені соуси.
Сподіваюсь, що ви згодні зі мною, що для приготування великої, бюджетної та дуже смачної м’ясної страви для всієї родини я застосувала зовсім мало інгредієнтів та власного часу? Отож, готуйте і ви за моїм рецептом!
Ціла курка запечена в духовці у фользі – відео-рецепти
Перевірені відео-рецепти з ютуба допоможуть освоїти і інші цікаві та оригінальні варіанти запікання курки в духовці. Отже пропоную ті рецепти, які мені найбільш сподобались.
Останній варіант запікання хоч і без фольги, але теж виходить дуже смачно.