Курка під маринадом з пасти тахіні швидко та легко запікається в духовці. Для її приготування треба мінімум інгредієнтів, а смак виходить просто божественний. Пасту тахіні можете зробити самі або придбати в магазині. Вам знадобиться 2 з половиною ложки такої пасти. А також наступні інгредієнти:
Інгредієнти: Курка, Куркума, Пекучий червоний перець, Сіль, Тахіні, Чебрець
- 1,6-1,8 кілограмова ціла курка;
- 1/3 чайної ложки куркуми;
- 1 чайна ложка дрібної солі;
- 1/4 чайної ложки чілі перцю (за бажанням);
- дрібка сушеного чебрецю.
Як смачно запекти курку в духовці
Курку треба повністю розрізати вздовж, розкрити та добре промити.
Далі візьміть пасту тахіні та змішайте з сіллю, куркумою, чебрецем, чілі перцем і натріть такою сумішшю всю курку. Потім викладіть її на деко грудкою до низу і лишіть в прохолодному місці на 2 години.
Далі розігрійте духовку в режимі турбо-гриль, а якщо такого нема, просто розігрійте її до 180-ти градусів за Цельсієм.
В середньому, курка має готуватися 1 годину 20 хвилин. Але все залежить від потужності духовки. Тому орієнтуйтеся по шкірці – коли вона стане рум’яною та золотавою, курку можна витягати.
Подавати курку треба порційно.
Вона чудово смакує з овочевими салатами, а також гарнірами. Можна приготувати рисовий або картопляний. Така курка точно сподобається вам і вашій родині. То ж готуйте та смакуйте.