Смачна курка в духовці під маринадом з пасти тахіні

Курка під маринадом з пасти тахіні швидко та легко запікається в духовці. Для її приготування треба мінімум інгредієнтів, а смак виходить просто божественний. Пасту тахіні можете зробити самі або придбати в магазині. Вам знадобиться 2 з половиною ложки такої пасти. А також наступні інгредієнти:

  • 1,6-1,8 кілограмова ціла курка;
  • 1/3 чайної ложки куркуми;
  • 1 чайна ложка дрібної солі;
  • 1/4 чайної ложки чілі перцю (за бажанням);
  • дрібка сушеного чебрецю.

Як смачно запекти курку в духовці

Курку треба повністю розрізати вздовж, розкрити та добре промити.

Далі візьміть пасту тахіні та змішайте з сіллю, куркумою, чебрецем, чілі перцем і натріть такою сумішшю всю курку. Потім викладіть її на деко грудкою до низу і лишіть в прохолодному місці на 2 години.

Запечена курка в духовці під маринадом з пасти тахині

Далі розігрійте духовку в режимі турбо-гриль, а якщо такого нема, просто розігрійте її до 180-ти градусів за Цельсієм.

режим духовки

В середньому, курка має готуватися 1 годину 20 хвилин. Але все залежить від потужності духовки. Тому орієнтуйтеся по шкірці – коли вона стане рум’яною та золотавою, курку можна витягати.

Запечена курка в духовці під маринадом з пасти тахині

Подавати курку треба порційно.

Курка в духовці під маринадом з пасти тахині

Вона чудово смакує з овочевими салатами, а також гарнірами. Можна приготувати рисовий або картопляний. Така курка точно сподобається вам і вашій родині. То ж готуйте та смакуйте.