Смачна каша з саго на молоці

Сьогоднішня стаття присвячена корисній і смачній каші з саго на молоці. Крупу саго виготовляють з сагових пальм, кукурудзяного чи картопляного крохмалю вищого ґатунку. Молочну кашу з цієї крупи готувати досить легко, але цей процес займає дещо багато часу (40-45 хв). Цю страву рекомендовано споживати на сніданок, до обіду та за 2 години до тренувань в фітнес-клубі, тому що крупа не має білку, проте насичена вуглеводами. Простий рецепт приготування саго, покроково ілюстрований фото, які допоможуть з легкістю справитися з цією справою..

Складники:

  • 120 гр крупи саго;
  • 1 л молока (4% жирності);
  • пів ч. л. рожевої гімалайської солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 50 гр вершкового масла (72,5% жирності).

Як приготувати кашу з саго на молоці

В каструлю чи ківшик, що має антипригарне дно, потрібно всипати крупу саго й відразу ж її посолити.

Саго з сіллю в каструлі

Потім, потрібно влити холодне молоко, поставити посудину на середній вогонь і, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки, прогрівати кашу.

Заливаємо саго молоком

Коли каша закипить, вогонь слід зменшити та продовжити варити, весь час помішуючи.

Каша з саго на молоці

Коли молоко набуде кремової консистенції, а крупа збільшиться в розмірі, можна додавати цукровий пісок і розчинити його в каші.

Каша з саго на молоці

Після цього, плиту слід вимкнути й залишити кашу під щільно накритою кришкою.

Каша з саго на молоці

У такому вигляді, страва повинна постояти не менше, ніж 10 хвилин. Чим довше вона так стоятиме, тим буде більш густою.

Каша з саго на молоці

Коли смачна каша з саго на молоці настоїться її можна розливати в тарілки, а зверху в кожну порцію варто покласти шматочок масла.