Якщо вам набридли звичайні каші, пропонуємо рецепт гречки з рисом і з овочами, зварених на пательні. Таке цікаве асорті точно приємно здивує як шлунок, так і око.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гречка, Морква, Помідори, Рис, Рослинна олія, Сіль, Томати, Цибуля
Як приготувати гречку разом з рисом
Візьміть середню цибулину та морквину, поріжте маленькими шматочками та обсмажте в рослинній олії. До речі, моркву можна не тільки терти, а і нарізати кружальцями. Тому обирайте те. що вам краще смакує.
Додайте до овочів половинку зеленого болгарського перцю, попередньо почищеного та порізаного соломкою. Можете брати і червоний, жовтий або оранжевий перець, але зелений виглядає гарніше. До речі, для цієї страви підійде і заморожений перець.
Далі візьміть середній помідор, позбавте його плодоніжки та наріжте шматочками.
Обсмажте томати з овочами протягом 1 хвилини.
Тепер візьміть по 100 грамів гречки і рису. Тобто по половині склянки. Всипте крупи в вашу страву.
Відразу ж додайте 2 склянки (400 мілілітрів) води і сіль за смаком.
Дочекайтесь, коли страва закипить, зменшіть вогонь до мінімального, прикрийте пательню кришкою і тушкуйте страву 25 хвилин.
Подавати такий гарнір можна як з м’ясом так і з рибою.
Дуже добре це асорті смакує зі свининою, тушкованою з грибами.
Така суміш круп – це дуже корисна і дієтична страва, яка дає енергію, насичує тіло корисними елементами, та ніколи не додає зайвих кілограмів.