Смачна каша: гречка з рисом та овочами на сковороді

Якщо вам набридли звичайні каші, пропонуємо рецепт гречки з рисом і з овочами, зварених на пательні. Таке цікаве асорті точно приємно здивує як шлунок, так і око.

Як приготувати гречку разом з рисом

Візьміть середню цибулину та морквину, поріжте маленькими шматочками та обсмажте в рослинній олії. До речі, моркву можна не тільки терти, а і нарізати кружальцями.  Тому обирайте те. що вам краще смакує.

Гречка з рисом і овочами

Додайте до овочів половинку зеленого болгарського перцю, попередньо почищеного та порізаного соломкою. Можете брати і червоний, жовтий або оранжевий перець, але зелений виглядає гарніше. До речі, для цієї страви підійде і заморожений перець.

Гречка з рисом і овочами

Далі візьміть середній помідор, позбавте його плодоніжки та наріжте шматочками.

Гречка з рисом і овочами

Обсмажте томати з овочами протягом 1 хвилини.

Гречка з рисом і овочами

Тепер візьміть по 100 грамів гречки і рису.  Тобто по половині склянки. Всипте крупи в вашу страву.

Гречка з рисом і овочами

Відразу ж додайте 2 склянки (400 мілілітрів) води і сіль за смаком.

Гречка з рисом і овочами

Дочекайтесь, коли страва закипить, зменшіть вогонь до мінімального, прикрийте пательню кришкою і тушкуйте страву 25 хвилин.

Гречка з рисом і овочами

Подавати такий гарнір можна як з м’ясом так і з рибою.

Каша: гречка з рисом разом з овочами на сковороді

Дуже добре це асорті смакує зі свининою, тушкованою з грибами.

Гарнір - гречка з рисом і овочами

Така суміш круп – це дуже корисна і дієтична страва, яка дає енергію, насичує тіло корисними елементами, та ніколи не додає зайвих кілограмів.