Смачна картопляна запіканка з в’яленими помідорами в духовці

Гордістю кожної господині є простий рецепт незвичайної запіканки. Смачна й проста картопляна запіканка з в’яленими помідорами саме такий варіант. Готувати її досить легко та, найголовніше, швидко. Коли планується запікати подібні страви в духовці, дуже зручно мати в морозилці уже готове картопляне тісто. Таким чином, можна значно зекономити час і приготувати смакоту з в’яленими помідорами в картопляному тісті не більше, ніж за 40 хвилин Простий рецепт ілюстрований покроковими фото.

Складники:

  • картопляне тісто – 1 порція;
  • в’ялені шматки помідорів – 10 шт.;
  • велика цибулина – 1 шт.+ цукор – 1 ч. л.;
  • варене куряче яйце – 1 шт.;
  • сире куряче яйце – 1 шт.;
  • плавлений сирок – 100 гр;
  • морська сіль – чверть чайної ложки.

Як приготувати смачну картопляну запіканку

Насамперед, потрібно замісити картопляне тісто, яке потім можна використати й для приготування інших страв, наприклад, ньокі. Зроблене заздалегідь тісто, треба лише розморозити.

Дно та бортики дека для випічки потрібно щедро змастити маслом. Потім,  слід помістити в нього тісто та розподілити його по всій поверхні форми.

Картопляна запіканка з в'яленими помідорами

Духовку спочатку варто розігріти, ввімкнувши температуру 190 °С.

За цей час в’ялені шматочки помідорів потрібно розрізати на часточки й викласти їх на дно картопляного тіста.

Картопляна запіканка з в'яленими помідорами

Ріпчасту цибулю необхідно нарізати півкільцями та пасерувати з цукром доти, доки вона не набуде легкого карамельного відтінку. Потім, її потрібно рівномірно викласти на в’ялені шматочки помідор.

Картопляна запіканка з в'яленими помідорами

Варене яйце треба натерти на дрібній тертці.

Плавлений сирок і свіже яйце з сіллю варто перемішати з допомогою занурювального блендера. Потім, у збиту масу треба додати варене яйце та залити отриманою сумішшю в’ялені помідори з цибулею.

Після цього, страву можна відправляти в розігріту духовку на 15-17 хвилин доки не утвориться апетитна скоринка.

Картопляна запіканка з в'яленими помідорами

Смачну й просту картопляну запіканку з в’яленими помідорами необхідно подавати відразу ж після приготування. Хоча, й після того як остигне, страва має прекрасний смак.