Сьогодні пропоную запекти горбушу у духовці. В поєднанні з овочами, ця страва виходить неймовірно смачною й соковитою. “Горбуша по-луганськи” (саме таку назву має цей рецепт) чудово підходить як до святкового столу, так і на кожен день. Як завжди, мій покроковий рецепт з фото допоможе вам приготувати горбушу у духовці швидко та без особливих зусиль.
Інгредієнти: Горбуша, Майонез, Морква, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Томати, Цибуля
Як запекти горбушу в духовці з овочами
Перші ніж розпочати приготування, нам потрібно філерувати рибу.
Очистьте рибу від луски за допомогою ножа чи овочечистки, відріжте плавники, хвіст й голову. Відділіть філе риби. Інструкцію, як це зробити, можна знайти в інтернеті. Або див відео:
Нарізаємо філе на рівні шматочки шириною 7-8 см, солимо й додаємо спеції для риби.
У такому вигляді риба повинна промаринуватися, а ми за цей час підготуємо овочі: натремо моркву на крупній тертці, а цибулю наріжемо кубиками.
Далі нам потрібно обсмажити моркву та цибулю на рослинній олії протягом 5 хвилин.
Деко, або форму для запікання, змастіть рослинною олією і викладіть шматочки риби шкіркою догори.
Викладаємо морквяно-цибулеву засмажку на рибу. Оскільки надворі літо й хочеться насолодитися сезонними овочами, то на кожен шматочок горбуші я виклала кружечки помідорів. Завдяки їм риба стане ще соковитішою. Хоча, в оригінальному рецепті “Горбуші по-луганськи” помідору й немає.
Заливаємо рибу та овочі майонезом. За бажанням можна скористатися кулінарним шприцом, або вичавити майонез через невелику дірочку в упаковці. Візерунок – на ваш розсуд. Що вийшло у мене – видно на наступному фото.
Для того, щоб риба вийшла максимально соковитою, деко слід накрити фольгою.
Випікається горбуша у духовці протягом 35 хвилин. Температурний режим – 200ºС.
Готова рибка подається порційно.
Ви тільки погляньте як апетитно виглядає горбуша з морквою та цибулею. Взагалі, ця риба сама по собі є досить сухою, але за цим рецептом вона виходить досить соковитою та ніжною. Спробуйте й переконайтеся самі.