Смачна і м’яка яловича печінка – смажена в особливому маринаді

Яловича печінка –  це чудовий субпродукт, який виходить дуже смачним, якщо його правильно готувати. Тому зараз ми розкажемо рецепт приготування печінки, який допоможе зробити цю страву дійсно смачною..

Отже, для приготування яловичої печінки, яка матиме дуже ніжну структуру, необхідно взяти: такі продукти

  • печінка яловича – 500 грамів;
  • молоко – 1/2 склянки;
  • яйце – 1 штука;
  • соєвий соус – 2 столові ложки;
  • гірчиця суха – 1 столова ложка;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • олія;
  • перець чорний молотий.

Як приготувати смажену печінку яловичу

Спочатку треба підготувати печінку. Для цього зніміть плівку, приберіть великі протоки, помийте субпродукт і поріжте його шматочками, висота яких складатиме приблизно 0,5 сантиметра.

Печінка яловича смажена

Далі залийте печінку молоком і поставте на 2 години в прохолодне місце. Так вона вийде соковитішою.

Печінка яловича смажена

Після необхідно приготувати маринад, який і зробить смак печінки особливим. Тому візьміть яйце та змішайте його з соєвим соусом, потім додайте борошно і гірчичний порошок. Далі добре перемішайте маринад, аби в ньому не було грудочок. Після цього поперчіть і ще раз перемішайте.

Печінка яловича смажена

Після цього з печінки треба злити молоко та залити її маринадом. Переставте печінку в маринаді в холодильник та залиште на 7-8 годин. Можна взагалі маринувати печінку цілу ніч, тоді вона вийде особливо м’якою і соковитою.

Печінка яловича смажена

Коли печінка добре замаринується, обсмажте шматочки в олії до золотої скоринки.  Смажити треба на середньому вогні. З кожною сторони шматочки печінки смажаться приблизно 3-4 хвилини.

Печінка яловича смажена

Перевірити її готовність дуже легко –  просто проколіть шматочок ножем чи виделкою. Якщо виділився сік – печінка готова.

Печінка яловича смажена

Таку чудову страву можна подавати з овочевими салатами, а також такими гарнірами, як  картопляне пюре, розсипчастий рис, макарони.

Печінка яловича смажена

Скористайтеся нашим рецептом і у вас на столі завжди буде дуже смачна і соковита печінка.