Навіть найпростішу страву, таку, як звичайне смажене яйце з сосискою, можна приготувати не тільки смачно, але й гарно оформити, та так, що тільки одного погляду на страву вистачить, щоб, як кажуть, «слина покотилася» та одразу з’явився апетит. І хочеться не тільки смачно поїсти, але й помилуватися оригінальним виглядом страви. Кухню можна порівняти з майстернею художника, тільки він створює картини, а звичайні господині придумують кулінарні шедеври. Покроково оформлений рецепт з фото покаже, як просто приготувати на сніданок чи перекус яйце з сосискою та перетворити буденну страву на вишукану, гідну до подачі у кращих ресторанах світу.
Інгредієнти: Зубочистки, Рослинна олія, Сіль, Сосиски, Яйце
Інгредієнти:
- яйця;
- сосиски;
- сіль;
- рослинна олія;
- зубочистки.
Як зробити яєчню з сосискою у вигляді човника або серця
Щоб приготувати яєчню в човнику з сосиски, найкраще купувати сосиски тоненькі та довгі. Її легше буде згорнути у коло. Я готувала зі звичайних, тому таких сосисок на одне яйце потрібно взяти дві.
Сосиски очищаємо від плівки та робимо з однієї сторони надрізи приблизно через один сантиметр, не до кінця. Лінійку брати не потрібно, якщо надрізи не зовсім однакові — не страшно. Щоб випадково не розрізати сосиску навпіл, потрібно підкласти з обох сторін які-небудь дерев’яні палички. Я для цього вимила олівці та підклала їх. За цим простим способом легко зафіксувати глибину надрізів. Як це робиться, показано на фото.
Беремо зубочистки та скріплюємо ними краї сосисок, як на фото.
І відправляємо заготовку на гарячу сковорідку. Спочатку обсмажуємо рифлену сторону, далі перевертаємо.
У середину «човника» вбиваємо яйце та підсолюємо за смаком.
Накриваємо сковорідку кришкою, ставимо мінімальний вогонь, смажимо яйце в залежності від того, твердий чи м’який жовток Вам більше до смаку.
Готовий човник з яйцем обережно перекладаємо на тарілку, зубочистки виймаємо, вони більше не потрібні форма не розпадеться.
Яскрава та дуже смачна яєчня з сосискою готова. Можна прикрасити її кількома краплинками кетчупу та шматочками свіжого огірочка. Апетит під час сніданку, вечері або перекусу гарантований! А маленькі діти будуть в захваті.
Цікавим варіантом страви буде також яєчня у сердечку з сосиски. Готувати так само, тільки сосиску згорнути та скріпити у вигляді сердечка. Готувати незвичні та оригінальні страви просто, треба тільки проявити фантазію, і звичайна страва виглядатиме шедевром. Приємного апетиту!