Смачна грибна юшка з печериць

Той, хто хоча б один раз побував у Карпатах і куштував справжню юшку з білих грибів, не міг не закохатися в цю страву. Шкода, що для більшості білі гриби є делікатесним продуктом. Але вмілі господині навчилися готувати цей смачний суп із печериць і залишилися дуже задоволеними від результату.

На приготування грибної юшки з печериць знадобиться дуже мало часу, до того ж вона ідеально прикрасить, як буденний, так і святковий стіл. Скориставшись простим покроковим фоторецептом із докладним описом, здивувати рідних та гостей смачною стравою вийде, навіть, у малодосвідченої кулінарки.

Складники:

Грибна юшка по-закарпатськи

  • 4-5 печериць середнього розміру;
  • 2 картоплини невеликого розміру;
  • 1 морквина;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 1 ст. л. білої муки;
  • 2-3 ст. л. сметани;
  • зелень, сіль, перець (за смаком).

Ці інгредієнти розраховані на 3 середні порції.

Як приготувати грибну юшку з печериць

Щонайперше, потрібно підсмажити на сковорідці на рослинній олії дрібні кубики цибулі та натерту моркву.

Грибна юшка по-закарпатськи

Потім, на великій тертці слід подрібнити печериці та відправити їх до цибулі з морквою.

Грибна юшка по-закарпатськи

Доки гриби та овочі смажаться, треба поставити на максимальний вогонь каструлю із водою, натерти на тертці з великими отворами картоплю та вкинути її у кип’яток.

Грибна юшка по-закарпатськи

Вода в каструлі, в цей момент, буде сильно пінитися, так повинно бути. Піну, час від часу (протягом 5-10 хвилин), потрібно знімати шумівкою.

Грибна юшка по-закарпатськи

Тим часом варто повернутися до грибів з овочами, що смажаться. До них необхідно додати муку та акуратно перемішати.

Грибна юшка з печериць

Потім, додати сметану й теж старанно перемішати.

Грибна юшка з печериць

Повинна вийти маса, що має густу консистенцію (як на фото).

Грибна юшка з печериць

Через 3-5 хвилин її можна перекласти в каструлю, де вариться картопля. На цьому етапі дуже важливо все старанно перемішати, інакше суп буде з грудочками.

Грибна юшка з печериць

Коли грибна юшка на карпатський манір стане однорідною, до неї варто додати сіль і варити ще протягом 7-10 хвилин. Після цього, ароматну першу страву можна подавати на стіл.

Грибна юшка з печериць

Така юшка з грибів є ідеальною альтернативою справжньої карпатської страви. З нею дуже смакують свіжі скибочки домашнього хліба чи часникові пампушки. Такі смачні експерименти неодмінно сподобаються усім присутнім за столом.