Впевнена, що кожна господиня хоч раз у своєму житті стикалась з ситуацією, коли в холодильнику залишилася лише одна-дві сосиски чи сардельки, а приготувати вечерю потрібно на всю родину. На повноцінну страву такої кількості сосисок, звичайно ж, не вистачить, та не викидати ж їх.
З ковбасних залишків можна приготувати смачну та ситну другу страву. Отже, презентую – гречка з сосисками на сковороді. Пропоную вам свій варіант приготування такої швидкої та ситної гречаної каши, а покроково оформлений рецепт з фото допоможе висвітлити його якнайкраще.
Інгредієнти: Вода, Гречка, Рослинна олія, Сардельки, Сіль, Сосиски
Потрібні інгредієнти:
- 400 гр гречаної крупи;
- 1 л води;
- 3 сардельки;
- 2 сосиски;
- 3 ст. ложки рослинної олії;
- сіль за смаком.
Як приготувати гречку з сосисками на сковороді
Ставимо сковороду на вогонь та додаємо олію. Одразу ж доливаємо на сковороду воду, поки олія не встигла нагрітися. На сковороду додаємо промиту гречану крупу. При цьому, тримаємо сковороду на помірному вогні.
Переходимо до підготовки сосисок та/або сардельок. Для початку, необхідно очистити їх від плівки чи оболонки.
Очищені ковбаски слід нарізати шматочками. При цьому, намагайтеся зробити кубики достатньо великого розміру – не менше ніж 1х1 см.
За цей час гречана крупа як раз встигне закипіти. Після цього, можна додати на сковороду подрібнену ковбасу та посолити страву.
Щоб готова гречана каша вийшла розсипчастою, необхідно готувати її на дуже слабкому вогні під кришкою. Для готовності гречаної крупи, зазвичай, достатньо 15-20 хвилину. Отже, саме через такий час нашу страву можна вважати готовою.
Перед подачею на стіл не забудьте додати для смаку трохи вершкового масла, а після розкладання по порційним тарілкам прикрасьте страву подрібненою свіжою зеленню.
От і все, можете насолоджуватися відмінним смаком гречаної каші з сосисками!
Відео-рецепт з ютуба пропонує трішки інший варіант приготування. Спробуйте зробити і його в домашніх умовах та з’ясуйте як для вас буде більш смачно.