Намічається святкова вечірка з невеликою кількістю запрошених або просто вечеря на двох? Якщо плануєте включити в меню салатну страву, то рекомендуємо зробити святковий салат в келихах, а саме – багатошаровий салат з печерицями консервованими і сиром. Він потребує мінімальний набір інгредієнтів, серед яких присутні мариновані гриби-печериці, овочі і ковбаса. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє оригінальне, швидке і просте приготування страви.
Інгредієнти: Болгарський перець, Ковбаса копчена, Консервована кукурудза, Майонез, Печериці консервовані, Сир, Яйце
Складові:
- мариновані печериці (різані) – 150 гр;
- солодка консервована кукурудза – 4 ст. ложки;
- яйця відварені в круту – 2 шт.;
- твердий сир – 80 гр;
- ковбаса копчена – 100 гр;
- солодкий перець болгарський – 1 шт.;
- сіль – за смаком;
- майонез – 4 ст. ложки.
Як приготувати салат з печерицями консервованими і сиром в келихах
Всі перераховані інгредієнти для нашого святкової салатної страви в келихах потрібно буде спочатку подрібнити, а потім викласти шарами в прозору тару. Зауважте, що це можуть бути відповідного виду гарні склянки чи не великі прозорі салатники. Отже, шматок ковбаси нарізаємо дрібними кубиками. Розподіляємо ковбасну нарізку в стаканах першим шаром.
Далі піде шар з дрібно посіченого відвареного курячого яйця. Я його, зазвичай, трохи присолюю.
Наступний ряд – це мариновані гриби-печериці. У нас вони вже нарізані. Якщо у вас цілі, тоді подрібніть їх самостійно. Викладаємо грибний слой.
На грибочки-печериці поміщаємо нарізаний дрібними кубиками болгарський перчик.
Покриваємо шар сирною стружкою. Твердий сир просто натираємо.
На простий святковий листовий салат викладаємо майонез і покриваємо зернами кукурудзи.
Багатошаровий салат з печерицями консервованими і сиром готовий. Оформлення слоєного салату в келихах, дає можливість господині розставити страву порційно – окремо перед кожним гостем. Приємного всім апетиту!