Слойки з фаршем з листкового тіста - смачні повітряні листкові пиріжки

Слойки з фаршем з листкового тіста – смачні повітряні листкові пиріжки

Якщо ви хочете побалувати рідних смачною домашньою випічкою, а часу обмаль, скористайтеся швидким варіантом випічки – придбайте в магазині готове листкове тісто. Працювати з таким листковим тістом дуже легко, завдяки чому діти із задоволенням долучаються до творчого процесу приготування випічки. Мій малий помічник сьогодні запропонував приготувати не просто слойки з фаршем з листкового тіста, а створити оригінальні мішечки з соковитою м’ясною начинкою, що ми і зробили. Процес приготування сподобався всім, до того ж прості листкові пиріжки вийшли цікаві, повітряні та неймовірно смачні. А головне, часу на все витратили небагато, при цьому, навіть встигли покроково зробити фото для докладного рецепту. Така швидка випічка залишає більше вільного часу на прогулянку та заняття творчістю з дитиною. Тож знайомтесь з рецептом та готуйте з любов’ю!

Нам знадобиться:

  • 200 гр листкового тіста;
  • 100 гр м’ясного фаршу;
  • сіль та спеції – за смаком;
  • 1 ч.л. кип’яченої води;
  • 0,5 ч.л рослинної олії;
  • борошно в/ґ (для роботи з тістом).

Як приготувати слойки з фаршем в духовці

Начинка з фаршу

М’ясна начинка готується швидко та просто. Для цього беремо глибоку миску, викладаємо в неї фарш, посипаємо улюбленими спеціями й травами, солимо і додаємо трохи теплої кип’яченої води. Все ретельно перемішуємо і ось уже маємо соковиту начинку для слойок.

Повітряні слойки з готового листкового тіста з фаршем

Як зробити м’ясні слойки-пиріжки

Поверхню стола притрушуємо борошном, викладаємо тісто, знову посипаємо борошном.

Слойки з фаршем з листкового тіста

Тонко розкачуємо та ділимо тісто на чотири прямокутники. По краю кожного відрізуємо тонку смужку, як зображено на фото. Викладаємо в центр порцію м’ясного фаршу.

Слойки з фаршем з листкового тіста

Ми вирішили формувати слойки у вигляді “мішечків” із зав’язочками. Зауважу, що можна зробити це двома різними способами. У першому випадку збираємо краї тіста догори “мішечком” та фіксуємо вузлом смужкою тіста. Приклад такого формування на фото нижче.

Слойки з фаршем з листкового тіста

Щоб підготувати красивий вузол для декору, потрібно злегка розтягнути відрізані смужки тіста та “зав’язати” петлею.

Слойки з фаршем з готового листкового тіста

Інший варіант оформлення більш нагадує листкові конвертики: кутові краї підіймаємо догори та збираємо до купи, добре защипуємо тісто, як зображено на наступному фото. Верх сформованого “мішечка” прикрашаємо вузликом.

Слойки з фаршем з готового листкового тіста

Поверхню деко вкриваємо шаром пергаменту, після чого, викладаємо вже сформовані “мішечки” та конвертики з фаршем. Якщо пекарського паперу вдома не знайшлося, можна використати фольгу, однак її слід додатково змастити рафінованою олією.

Слойки з фаршем з готового листкового тіста

Духову шафу прогріваємо до температури близько 180 градусів та ставимо деко з нашими листковими пиріжками. Вже через чверть години рум’яні “мішечки” з м’ясним фаршем можна виймати з духовки та насолоджуватися апетитним ароматом та ніжним смаком випічки швидкого приготування.

Слойки з фаршем з готового листкового тіста

Готовим слойкам перед вживанням слід дати злегка охолонути, після чого можна пригощати усіх охочих. Вдале поєднання повітряного тіста із соковитою та духмяною м’ясною начинкою робить такі листкові пиріжки неймовірно смачним. У нашій родині дуже люблять вживати такі м’ясні слойки до бульону чи супу.

Слойки з фаршем з готового листкового тіста

Не полінуйтеся в домашніх умовах випробувати власні сили у приготуванні ніжних слойок з фаршем за цим рецептом.

Відео-рецепти слойки з фаршем з готового листкового тіста

Перший відео-рецепт способом формування випічки подібний до того, що описує покроковий рецепт з фото, але відрізняється начинкою. Автор пропонує приготувати дуже смачну, швидку та гарну гарячу страву – Мішечки з куркою і грибами в листковому тісті. Погодьтесь, що такі слойки з начинкою гідні святкового столу.

Наступний відео-рецепт –  то вже не класичні слойки з фаршем, а цікаві та оригінальні м’ясні кульки в тісті. Смак – просто пальчики оближеш. Випічка виходять дуже ситна, гарна та святкова. Готуються такі красиві та смачні пиріжки з м’ясом зовсім просто, інгредієнтів мінімум. Рекомендую пекти.

Ці незвичайні листкові пиріжки з м’ясом в духовці не залишать байдужими вашу сім’ю. Випічка швидкого приготування виходить  дуже красива та смачна. Нажаль, автором каналу, відео-рецепт заборонений для перегляду на сторонніх сайтах, але ви зможете переглянути вподобане відео, перейшовши за посиланням “Подивитись на Ютубі”.

Окрім запропонованих вище способів м’ясні слойки можна сформувати як конвертики. Начинка, яку обрав автор відео-рецепту – куриний фарш з сиром.

Вдалої та смачної вам випічки з готового листкового тіста!