Запечена скумбрія з часником і розмарином – проста страва з вишуканим смаком, яку зможе швидко зробити в домашніх умовах будь-яка господиня. Така гаряча рибна закуска відмінно доповнить гарніри з рису і коренеплодів, урізноманітнить святкове пісне меню красивою і апетитною подачею. Скумбрія запечена в фользі з розмарином і часниковим соусом готується в духовці всього півгодини, а результат – неймовірно смачна, ароматна і пікантна гаряча закуска! Як приготувати таку рибну страву демонструє покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Лимон, Олія рослинна, Паприка, Перець чорний горошком, Розмарин, Сіль гімалайська, Скумбрія, Часник
Інгредієнти:
- розмарин – 1 ч.л.;
- скумбрія – 1 філе;
- сіль – за смаком;
- рослинна олія – 2 ст.л.;
- паприка – за смаком;
- часник – 3 зубки;
- перець горошком чорний – 6 шт.;
- лимонний сік – за смаком.
Як приготувати скумбрію у фользі в духовці
Щоб запечена риба вийшла соковитою і пікантною, першим етапом потрібно підготувати ароматну заправку. Для цього слід збити в блендері чорний перець горошком з рослинною олією, часниковими зубками, розмарином. Вийде густа ароматна маса.
Скумбрію за цим рецептом можна запікати цілою, але я сьогодні вирішила запекти двома шматочками філе. Для отримання філе, я просто гострим ножем зрізала м’якоть з хребта. З боку шкурки потрібно надрізати рибку хрест-навхрест як на фото. Посолити за смаком з усіх боків і полити лимонним соком.
Викласти філе на фольгу шкіркою вгору, змастити ароматною заправкою (теж з двох сторін) і посипати паприкою. Щільно обернути фольгою і відправити в розігріту духову шафу на півгодини, виставивши температуру в 180 градусів.
Після закінчення потрібного часу потрібно просто вийняти запечену рибу у фользі з духовки і дати трошки охолонути.
Подавати рибну закуску до столу гарячою. Страву можна доповнити вершковим або кисло-солодким соусом, овочами-гриль, зеленню і будь-яким гарніром. Смачного!
Пряна і ніжна запечена в фользі скумбрія з розмарином і часниковим соусом – збалансована і ароматна страва швидкого приготування однозначно прикрасить не тільки звичайну вечерю, але і святкове застілля. Така риба в духовці виходить соковитою, ароматною і неймовірно смачною! Експериментуйте з травами і видами олії – кожна нотка додасть страві свій ексклюзивний шарм!
Скумбрія запечена в духовці – відео-рецепт
Пропоную розглянути і інші варіанти запікання. Як завжди, ютуб-блогери допоможуть нам в цьому.
Скумбрія, запечена в духовці з часником і паприкою – дуже просто і смачно.
Звернувшись до цього рецепту, у вас вийде смачна соковита скумбрія у власному соку. Запікається риба з цибулею і кропом.
І останній варіант запікання, який хочу тут запропонувати, авторства Ольги Матвій – запечена в духовці скумбрія з картоплею, грибами і овочами. При такому приготуванні гарнір вам вже точно не знадобиться.