Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Пропоную дуже корисний рецепт скумбрії, запеченої в духовці з цибулею. Скумбрія, нафарширована смаженою цибулею, виходить дуже ніжною, соковитою та смачною. Смажена цибуля додає страві духмяного насиченого смаку та пікантності. Чудовим доповненням до запеченої скумбрії буде гарнір з рису з гострим присмаком. Обидві страви гармонійно доповнюють одна одну. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе Вам легко та швидко приготувати обидві страви.

Для запікання нам знадобиться:

  • 4 штуки свіжої скумбрії (1 риба на порцію);
  • 0,5 ч. л. сванської солі для риби;
  • 4 штуки ріпчастої цибулі середнього розміру;
  • 30 мл рослинного НЕ ароматизованого масла.

Для рисового гарніру:

  • 1 велика цибулина;
  • 1 середня морква;
  • ½ штуки болгарського перцю;
  • ½ штуки свіжого або сухого перцю чилі;
  • 250 грам пропареного довгого рису;
  • 450 мл овочевого бульйону (або води);
  • 1,5 ч. л. великої морської солі;
  • 0,5 ч. л. суміші перців;
  • 0,5 ч. л куркуми.

Як запекти скумбрію з цибулею в духовці

Перш за все підготуємо рибу. Відрізаємо голову, плавники, видаляємо нутрощі. Гарно вимиваємо рибу та перекладаємо у форму для запікання (керамічну або скляну). В міру посипаємо скумбрію сванською сіллю для риби.

Скумбрія фарширована цибулею в духовці

Цибулю нарізаємо півкільцями, пасеруємо на сковороді, доки вона стане прозорою. Далі в рівній кількості наповнюємо цибулею середину кожної риби.

Скумбрія фарширована цибулею в духовці

Форму накриваємо фольгою та ставимо запікати в духовку на середньому рівні 23 хвилини при 240 °С.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею

Далі знімаємо фольгу і повертаємо форму в духовку на 6-7 хвилин.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею

Як приготувати рисовий гарнір на сковороді

Поки риба ніжиться в духовці, готуємо гарнір. Рис заливаємо водою і залишаємо на годину. У товстостінній каструлі або сотейнику обсмажуємо спершу моркву, далі додаємо цибулю. Хвилини через півтори-дві всипаємо подрібнений болгарський перець та чилі.

Смачний рисовий гарнір

Коли овочі віддали свої аромати, з рису зливаємо воду і додаємо його в сотейник до овочів. Час на прогрівання рису — 2-3 хвилини.

Смачний рисовий гарнір

Тепер наливаємо в сотейник гарячий бульйон та всипаємо сухі спеції.

Смачний рисовий гарнір

Рис буде готовий через 22-25 хвилин.

Смачний рисовий гарнір

Скумбрія, фарширована смаженою цибулею та запечена в духовці, подається на стіл гарячою, разом зі смачним гарніром з рису та овочів.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

На тарілки порціонно викладаємо по одній фаршированій скумбрії, поруч — надзвичайно розсипчастий, гострий та дуже смачний рисовий гарнір. Слід відмітити, що дане запечене блюдо зберігає всі корисні якості скумбрії, чудово підходить для посту, вегетаріанцям та прихильникам дієти.