Пропоную дуже корисний рецепт скумбрії, запеченої в духовці з цибулею. Скумбрія, нафарширована смаженою цибулею, виходить дуже ніжною, соковитою та смачною. Смажена цибуля додає страві духмяного насиченого смаку та пікантності. Чудовим доповненням до запеченої скумбрії буде гарнір з рису з гострим присмаком. Обидві страви гармонійно доповнюють одна одну. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе Вам легко та швидко приготувати обидві страви.
Інгредієнти: Болгарський перець, Куркума, Морква, Перець чилі, Рис, Рослинна олія, Сванська сіль, Сіль, Скумбрія, Спеції, Цибуля ріпчаста
Для запікання нам знадобиться:
- 4 штуки свіжої скумбрії (1 риба на порцію);
- 0,5 ч. л. сванської солі для риби;
- 4 штуки ріпчастої цибулі середнього розміру;
- 30 мл рослинного НЕ ароматизованого масла.
Для рисового гарніру:
- 1 велика цибулина;
- 1 середня морква;
- ½ штуки болгарського перцю;
- ½ штуки свіжого або сухого перцю чилі;
- 250 грам пропареного довгого рису;
- 450 мл овочевого бульйону (або води);
- 1,5 ч. л. великої морської солі;
- 0,5 ч. л. суміші перців;
- 0,5 ч. л куркуми.
Як запекти скумбрію з цибулею в духовці
Перш за все підготуємо рибу. Відрізаємо голову, плавники, видаляємо нутрощі. Гарно вимиваємо рибу та перекладаємо у форму для запікання (керамічну або скляну). В міру посипаємо скумбрію сванською сіллю для риби.
Цибулю нарізаємо півкільцями, пасеруємо на сковороді, доки вона стане прозорою. Далі в рівній кількості наповнюємо цибулею середину кожної риби.
Форму накриваємо фольгою та ставимо запікати в духовку на середньому рівні 23 хвилини при 240 °С.
Далі знімаємо фольгу і повертаємо форму в духовку на 6-7 хвилин.
Як приготувати рисовий гарнір на сковороді
Поки риба ніжиться в духовці, готуємо гарнір. Рис заливаємо водою і залишаємо на годину. У товстостінній каструлі або сотейнику обсмажуємо спершу моркву, далі додаємо цибулю. Хвилини через півтори-дві всипаємо подрібнений болгарський перець та чилі.
Коли овочі віддали свої аромати, з рису зливаємо воду і додаємо його в сотейник до овочів. Час на прогрівання рису — 2-3 хвилини.
Тепер наливаємо в сотейник гарячий бульйон та всипаємо сухі спеції.
Рис буде готовий через 22-25 хвилин.
Скумбрія, фарширована смаженою цибулею та запечена в духовці, подається на стіл гарячою, разом зі смачним гарніром з рису та овочів.
На тарілки порціонно викладаємо по одній фаршированій скумбрії, поруч — надзвичайно розсипчастий, гострий та дуже смачний рисовий гарнір. Слід відмітити, що дане запечене блюдо зберігає всі корисні якості скумбрії, чудово підходить для посту, вегетаріанцям та прихильникам дієти.