Скумбрія в духовці з лимоном і помідором шматочками - смачно і просто

Скумбрія в духовці з лимоном і помідором шматочками – смачно і просто

Сьогодні хочу поділитися з вами дуже простим способом приготування апетитної риби у фользі. Незважаючи на простоту рецепта, скумбрія в духовці з лимоном і помідором виходить ароматною, дуже смачною і ніжною. Як швидко і просто можна запекти скумбрію з лимоном і овочами у фользі демонструє покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

Скумбрія запечена з помідорами і лимоном у фользі

  • 2 скумбрії;
  • сіль за смаком;
  • 15 гр рослинної олії;
  • 2 гр перцю чорного меленого;
  • 30 гр вершкового масла;
  • 1 середній помідор або половина великого;
  • 4-5 часточок лимона;
  • 1 невелика цибулина.

Як приготувати скумбрію в духовці з лимоном і помідором

І так, готуємо! Починаючи приготування, рибні тушки чистимо і миєму. Видаляємо зайву вологу паперовим рушником. Помідор ріжемо часточками. Лимон – половинками часточок. Цибулю – півкільцями.

Скумбрія запечена з помідорами і лимоном у фользі

Включаємо духовку. Температура нам потрібна 180 градусів.

Рибу нарізаємо шматочками, кожну тушку розрізаємо на 4 частини. Робимо це гострим ножем і дуже акуратно, так як у скумбрії ніжне м’ясо. Солимо, перчимо. У форму, в якій будемо запікати, кладемо фольгу. Розподіляємо по ній рослинну олію. Поміщаємо шматочки риби. Готова страву буде виглядати красиво, якщо шматочки покладете в тій послідовності, якою була ціла рибка. Між шматочками риби поміщаємо нарізані помідори, цибулю, лимон. Згори – трохи вершкового масла.

Скумбрія в духовці з лимоном і помідором шматочками

Закриваємо сформоване для запікання блюдо в фольгу, гарненько звернувши і закріпивши краї. Ставимо форму в духовку. Запікати потрібно 40 хвилин. Потім, фольгу відкриваємо і знову ставимо вже збуджуючу апетит смакоту в духовку, готуємо ще 10 хвилин. Скумбрія запечена в фользі з лимоном та цибулею готова!

Скумбрія в духовці з лимоном і помідором шматочками

Перекладаємо готову рибну закуску на сервірувальне блюдо і подаємо до столу.

Скумбрія в духовці з лимоном і помідором шматочками - смачно і просто

Правильно приготовлена запечена в духовці скумбрія виходить дуже смачна, ароматна і ніжна. Зауважу, що вона смачна не тільки в гарячому, але і у холодному вигляді. До такої запеченої рибної страви ми, найчастіше, готуємо гарнір з картоплі .

Завершуючи свій покроковий рецепт з фото, хочу, як альтернативу, запропонувати відео-рецепт скумбрії запеченої в духовці з лимоном, помідорами і цибулею. Тут, автор не використовує лимон часточками, а тільки сік з нього. Та й без фольги обходиться :), але виходить теж дуже смачно і просто у виконанні. Можна і так запікати.

Приємного вам апетиту і цікавих експериментів на кухні! ?