Швидкий соус-підлива з томатною пастою в мікрохвильовій печі

Сучасний ритм життя, іноді змушує готувати вечерю для родини в швидкому темпі, на швидку руку. В такому випадку господині смажать котлети з напівфабрикатів, а на гарнір подають макарони, рис або гречку. Щоб присмачнити гарнір, я пропоную зробити швидкий і смачний соус-підливу з томатною пастою в мікрохвильовій печі. Мій рецепт з покроково відзнятими фото підкаже, як не втратити з поля зору жодного етапу приготування.

Як приготувати томатний соус в мікрохвильовці

Щоб зробити смачний соус нам знадобиться морква і цибуля.

Морквину чистимо і тремо на дрібній тертці. Для соусу ми візьмемо тільки частину нарізки – 1 столову ложку. Решту можна покласти в чистий целофановий пакет і заморозити. Надалі заморозку можна буде використовувати в приготуванні інших страв.

Цибулю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. ЇЇ нам знадобиться 1,5 столових ложки. Із залишками можна вчинити аналогічно так само, як з морквою.

Складаємо овочі в ємність об’ємом, приблизно, 0,5 літра. Це може бути керамічна чашка або будь-яка інша посуд, придатна для мікрохвильової печі.

Томатний соус-підлива

Додаємо 1 столову ложку рослинної олії і перемішуємо вміст тарілки. Ставимо її в мікрохвильовку на 2 хвилини, встановивши при цьому максимальну потужність.

Томатний соус-підлива

Через зазначений час бачимо ось таку картину.

Томатний соус-підлива

Додаємо 1 столову ложку борошна (без гірки).

Томатний соус-підлива

Перемішуємо до тих пір, поки грудочки борошна не покриють овочі рівномірно. А потім відправляємо в піч ще на 1 хвилину.

Томатний соус-підлива

До зажарки тепер потрібно додати томатну пасту. Кладемо в тарілку 2 столових ложки продукту.

Томатний соус-підлива

Останнім етапом додаємо воду, 200-250 мілілітрів, сіль і різні спеції за смаком. Ретельно перемішуємо вміст.

Томатний соус-підлива

Ставимо ємність в мікрохвильовку і вмикаємо максимальний режим на 6 хвилин. Соус буде вспінюватися по краях тарілки. Щоб він загус рівномірно, необхідно перемішувати страву кожен раз з інтервалом в 1 хвилину.

Після того, як мікрохвильова піч просигналить про закінчення варіння, даємо соусу постояти в печі ще пару хвилин, щоб процес приготування остаточно зупинився.

Томатний соус в мікрохвильовці

Готовий томатний соус, приготовлений в мікрохвильовці, додаємо до будь-якого гарніру.

Томатний соус в мікрохвильовці

Така швидка томатна підлива допоможе урізноманітнити будь-який гарнір, зробити його надзвичайно смачним. При цьому, змінюючи склад і кількість спецій, можна кожного разу домагатися різного смаку.