Дуже часто в сучасної жінки залишається мало часу на приготування їжі. А нагодувати рідних, попри всі важливі справи, все одно треба. Тому, такий рецепт, як наприклад, гарнір із рису та рибних консервів у духовці повинен бути в записнику в кожної господині.
Інгредієнти: Вода, Морква, Олія рослинна, Рибні консерви, Рис, Сіль, Спеції, Суміш мелених перців, Цибуля ріпчаста
Цю страву ще називають рибним пловом. Фоторецепт швидкого рисового гарніру з консервованою рибою із детальним описом, дозволить швидко справитися з усіма процесами приготування страви й вчасно нагодувати сім’ю.
Складники:
- 2,5-3 стакани пропареного рису;
- 2 банки будь-яких рибних консервів в олії;
- 2 морквини невеликого розміру;
- цибулина великого розміру;
- рослинна олія;
- сіль, суміш перців або інша приправа, яка до вподоби (за смаком);
- кип’яток.
Як приготувати плов із консервованою рибою в духовці
Насамперед, слід підготувати всі компоненти. Помити та почистити овочеву складову страви.
Цибулю нарізати на невеликі кубики, моркву натерти на тертці з середніми отворами.
Спершу, на розігрітій сковорідці на рослинній олії підсмажити цибулю.
Через 5 хвилин відправити до неї моркву.
Засмажка має яскравий апетитний відтінок.
Рис необхідно промивати гарячою водою до тих пір, доки вода не буде прозорою.
Відкривши консерву, її вміст потрібно перемістити на тарілку й подрібнити шматочки риби виделкою.
Потім, рибу та рис слід з’єднати з засмажкою на сковорідці.
Форму для випічки змастити маслом і ввімкнути розігріватися духовку до 200 °C.
Після цього, перемістити майбутній рисовий гарнір на деко й рівномірно розрівняти.
Потім, необхідно у 2-3 склянках гарячої води розвести сіль і спеції за смаком, добре розмішати все й залити цією рідиною рис (вода має бути вище поверхні рису на 1,5-2 см). Якщо води не достатньо, слід долити ще.
Потім, рисовий гарнір потрібно відправити на 30-45 хвилин у духовку. Після цього часу, рибний плов повинен постояти в теплі ще 5-10 хвилин.
Перед подачею на стіл, готовий ароматний рибний плов потрібно презентувати зеленню. З таким гарніром ідеально смакують свіжі овочі, салати, соус або соління.
Таку страву люблять вегетаріанці. Та й під час посту, коли дозволяється риба, він також неабияк виручить господиню.