Піца, нарівні з пастою, лазаньєю і равіолі, зайняла окрему нішу в серцях гурманів і простих любителів смачної італійської їжі. Моя сім’я – не виняток. Ось тільки іноді бракує часу на всі церемонії, що передують появі ароматної сирно-помідорної випічки. Саме тоді я використовую цей швидкий і простий рецепт, який називаю відкритий пиріг-піца “а-ля руссо”. Як і мені, така випічка легко прийде на виручку і іншим господиням. Як зробити таку велику піцу я розповім у своєму докладному рецепті з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Майонез, Мариновані огірки, Маслини, Рослинна олія, Сир, Сіль, Сосиски, Сухі дріжджі, Томатна паста, Цибуля, Цукор
Для швидкого дріжджового тіста знадобиться:
- олія рослинна – 1 ст. л.;
- вода, краще тепла – 1/2 л;
- борошно – 0,5-0,6 кг;
- дріжджі – 1 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 1 ст. л.
Для начинки пирога підготуйте:
- кетчуп або лечо;
- майонез;
- сосиски – 2-3 шт.;
- огірок маринований – 1-2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- маслини – 1/2 банки;
- сир твердий – 75 гр.
Як приготувати піцу-пиріг
В першу чергу нам потрібно завести тісто. Для чого, в тепленьку воду покласти сіль, цукор і олію. Всипати просіяне борошно, дріжджі. Вимісити, щоб вийшло тісто, на зразок густої сметани. Поставити тісто в тепло для підйому. Коли тісто буде готове – на поверхні з’являться бульбашки і воно збільшиться в об’ємі в 2 рази і буде виглядати як на фото.
Прийшов час деко змастити маслом і лопаткою викласти частину тіста.
Розподілити тісто в деку мокрими руками.
Лопаткою або силіконовим пензлем поверхню змастити томатним соусом або соусом-лечо.
Тепер, пора викласти начинку пошарово.
1-й: порізані сосиски або ковбаса.
2-ий: тонкі півкільця цибулі.
3-й: кружечки маринованого огірка.
4-й: половинки, або кружечки маслин.
Зверху нанести легку майонезну павутинку.
Поставити піцу в духовку на 25 хвилин, температура повинна бути 180 градусів.
За дві хвилини до готовності витягнути деко, посипати відкритий пиріг-піцу тертим сиром і знову відправити рум’янитися в піч.
Коли сир розплавиться, вийняти деко.
Злегка остудити піцу-пиріг і порізати на шматочки.
Ось так, приклавши трішки зусиль і часу, можна порадувати сім’ю і гостей смачною піцою-пирогом. Цей варіант піци універсальний, адже, начинку можна комбінувати виходячи з ваших особистих побажань.