Швидкий і смачний відкритий піца-пиріг

Піца, нарівні з пастою, лазаньєю і равіолі, зайняла окрему нішу в серцях гурманів і простих любителів смачної італійської їжі. Моя сім’я – не виняток. Ось тільки іноді бракує часу на всі церемонії, що передують появі ароматної сирно-помідорної випічки. Саме тоді я використовую цей швидкий і простий рецепт, який називаю відкритий пиріг-піца “а-ля руссо”. Як і мені, така випічка легко прийде на виручку і іншим господиням. Як зробити таку велику піцу я розповім у своєму докладному рецепті з покроково зробленими фото.

Для швидкого дріжджового тіста знадобиться:

  •  олія рослинна – 1 ст. л.;
  •  вода, краще тепла – 1/2 л;
  •  борошно – 0,5-0,6 кг;
  •  дріжджі – 1 ч. л.;
  •  сіль – 1 ч. л.;
  •  цукор – 1 ст. л.

Для начинки пирога підготуйте:

  •  кетчуп або лечо;
  •  майонез;
  •  сосиски – 2-3 шт.;
  •  огірок маринований – 1-2 шт.;
  •  цибуля – 1 шт.;
  •  маслини – 1/2 банки;
  •  сир твердий – 75 гр.

Як приготувати піцу-пиріг

В першу чергу нам потрібно завести тісто. Для чого, в тепленьку воду покласти сіль, цукор і олію. Всипати просіяне борошно, дріжджі. Вимісити, щоб вийшло тісто, на зразок густої сметани. Поставити тісто в тепло для підйому. Коли тісто буде готове – на поверхні з’являться бульбашки і воно збільшиться в об’ємі в 2 рази і буде виглядати як на фото.

Піца-пиріг

Прийшов час деко змастити маслом і лопаткою викласти частину тіста.

Піца-пиріг

Розподілити тісто в деку мокрими руками.

Піца-пиріг

Лопаткою або силіконовим пензлем поверхню змастити томатним соусом або соусом-лечо.

Піца-пиріг

Тепер, пора викласти начинку пошарово.

1-й: порізані сосиски або ковбаса.

Піца-пиріг

2-ий: тонкі півкільця цибулі.

Піца-пиріг

3-й: кружечки маринованого огірка.

Відкритий піца-пиріг

4-й: половинки, або кружечки маслин.

Піца-пиріг

Зверху нанести легку майонезну павутинку.

Піца-пиріг

Поставити піцу в духовку на 25 хвилин, температура повинна бути 180 градусів.

За дві хвилини до готовності витягнути деко, посипати відкритий пиріг-піцу тертим сиром і знову відправити рум’янитися в піч.

Відкритий піца-пиріг

Коли сир розплавиться, вийняти деко.

Відкритий піца-пиріг

Злегка остудити піцу-пиріг і порізати на шматочки.

Відкритий піца-пиріг

Ось так, приклавши трішки зусиль і часу, можна порадувати сім’ю і гостей смачною піцою-пирогом. Цей варіант піци універсальний, адже, начинку можна комбінувати виходячи з ваших особистих побажань.