Кожної неділі я традиційно випікаю щось солодке для своєї сім’ї. А сьогодні приготую духмяний смачний пиріг з швидкого дріжджового тіста та маковою начинкою. Приготувати його зовсім просто та швидко, а результат такий, що, як кажуть, «пальчики оближеш». Цей рецепт повинен бути під рукою у кожної господині, адже готувати дуже легко. Я відзняла покрокові фото під час приготування пирога, тож вони наочно покажуть усі етапи приготування.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванільна есенція, Вершкове масло, Мак, Молоко, Рослинна олія, Сухі дріжджі, Цукор, Цукрова пудра
Отже, нам потрібні:
для дріжджового тіста
- борошно пшеничне в/с – 175 грамів;
- молоко 2,5% – 0,2 склянки;
- рослинна олія (без запаху) – 1 ст. ложка;
- дріжджі сухі – 0,5 ч. ложки;
- ванільна есенція – 2 краплі;
- цукор – 2 ст. ложки.
для начинки
- мак – 50 грамів;
- масло вершкове – 20 грамів;
- цукор – 3 ст. ложки;
- цукрова пудра – 1 ч. ложка.
Зміст
Як приготувати швидке дріжджове тісто для пирога
У зручному посуді змішуємо заздалегідь просіяне борошно та дріжджі.
Додаємо цукровий пісок, перемішуємо. Молоко повинно бути теплим, тож ставимо посуд з ним у мікрохвильову піч (при максимальній потужності) на 30 секунд, щоб воно нагрілося приблизно до 35 градусів.
У посудині з сухими компонентами робимо заглиблення та вливаємо рослинну олію (не ароматизовану).
Далі вливаємо молоко та капаємо кілька крапель ванільної есенції. Замішуємо тісто.
Стараємося, щоб швидке дріжджове тісто вийшло пругким та щільним, як на фото.
Накриваємо його лляною серветкою та ставимо у тепле місце на 45 хвилин, для піднімання. Також можна попередньо прогріти чашу мультиварки та відправити тісто туди.
Як зробити макову начинку
У широкий посуд висипати мак.
Залити окропом.
Всипати цукор та додати вершкове масло, зачекати 15 хвилин. Далі все збити занурювальним блендером до однорідної суміші.
Як робити пиріг з маком
Розкачуємо дріжджове тісто тонким пластом, за розміром дека. Поставити краї пирога вертикально, щоб при випіканні начинка не витікала.
Трохи тіста залишаємо для прикрашання верху пирога. прикраси. Розкачуємо його у прямокутник та фігурним ножем нарізаємо на смужки різної довжини.
Викладаємо на пиріг макову начинку, гарненько розрівнюємо.
Далі прикрашаємо смужками тіста, як показано на фото, або як підказує фантазія.
Відправляємо маковий пиріг в духовку, розігріту до 175 градусів. Я випікаю 25 хвилин. Та час залежить від потужності Вашої духовки та товщини десерту.
Готова випічка має легкий золотавий колір.
Перед подачею можна притрусити пиріг з маком цукровою пудрою.
Тепер нарізаємо наш ароматний та смачний домашній пиріг з маком з дріжджового тіста та пригощаємо домашніх.
Як бачите, приготувати простіше простого, а результат перевершує усі сподівання. Обов’язково приготуйте такий десерт за простим рецептом з покроковими фото та побалуйте своїх рідних смакотою.