Швидкий домашній пиріг з маком з дріжджового тіста

Кожної неділі я традиційно випікаю щось солодке для своєї сім’ї. А сьогодні приготую духмяний смачний пиріг з швидкого дріжджового тіста та маковою начинкою. Приготувати його зовсім просто та швидко, а результат такий, що, як кажуть, «пальчики оближеш». Цей рецепт повинен бути під рукою у кожної господині, адже готувати дуже легко. Я відзняла покрокові фото під час приготування пирога, тож вони наочно покажуть усі етапи приготування.

Отже, нам потрібні:

для дріжджового тіста

  • борошно пшеничне в/с – 175 грамів;
  • молоко 2,5% – 0,2 склянки;
  • рослинна олія (без запаху) – 1 ст. ложка;
  • дріжджі сухі – 0,5 ч. ложки;
  • ванільна есенція – 2 краплі;
  • цукор – 2 ст. ложки.

для начинки

  • мак – 50 грамів;
  • масло вершкове – 20 грамів;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • цукрова пудра – 1 ч. ложка.

Як приготувати швидке дріжджове тісто для пирога

У зручному посуді змішуємо заздалегідь просіяне борошно та дріжджі.

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Додаємо цукровий пісок, перемішуємо. Молоко повинно бути теплим, тож ставимо посуд з ним у мікрохвильову піч (при максимальній потужності) на 30 секунд, щоб воно нагрілося приблизно до 35 градусів.

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

У посудині з сухими компонентами робимо заглиблення та вливаємо рослинну олію (не ароматизовану).

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Далі вливаємо молоко та капаємо кілька крапель ванільної есенції. Замішуємо тісто.

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Стараємося, щоб швидке дріжджове тісто вийшло пругким та щільним, як на фото.

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Накриваємо його лляною серветкою та ставимо у тепле місце на 45 хвилин, для піднімання. Також можна попередньо прогріти чашу мультиварки та відправити тісто туди.

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Як зробити макову начинку

У широкий посуд висипати мак.

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Залити окропом.

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Всипати цукор та додати вершкове масло, зачекати 15 хвилин. Далі все збити занурювальним блендером до однорідної суміші.

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Як робити пиріг з маком

Розкачуємо дріжджове тісто тонким пластом, за розміром дека. Поставити краї пирога вертикально, щоб при випіканні начинка не витікала.

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Трохи тіста залишаємо для прикрашання верху пирога. прикраси. Розкачуємо його у прямокутник та фігурним ножем нарізаємо на смужки різної довжини.

Викладаємо на пиріг макову начинку, гарненько розрівнюємо.

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Далі прикрашаємо смужками тіста, як показано на фото, або як підказує фантазія.

Пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Відправляємо маковий пиріг в духовку, розігріту до 175 градусів. Я випікаю 25 хвилин. Та час залежить від потужності Вашої духовки та товщини десерту.

пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Готова випічка має легкий золотавий колір.

Перед подачею можна притрусити пиріг з маком цукровою пудрою.

пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Тепер нарізаємо наш ароматний та смачний домашній пиріг з маком з дріжджового тіста та пригощаємо домашніх.

пиріг з маком з швидкого дріжджового тіста

Як бачите, приготувати простіше простого, а результат перевершує усі сподівання. Обов’язково приготуйте такий десерт за простим рецептом з покроковими фото та побалуйте своїх рідних смакотою.