Для любителів італійської страви під назвою піца пропонуємо самостійно в домашніх умовах приготувати основу страви – просте, смачне та швидке рідке тісто для піци на кефірі. У нашому рецепті використовуються такі доступні і звичні інгредієнти як мука, кефір або кисле молоко, яйце і сіль. Тісто для домашньої піци на виході має достатньо рідку структуру, а після випічки має ніжний та привабливий смак. Детальний опис в нижче наведеному рецепті супроводжують покроково зроблені фото.
Інгредієнти: Борошно, Кефір, Сіль, Сода, Яйце
Кухня: Італійська кухня
Складові:
- кефір або кисле молоко (воно обов’язково повинно бути кислим) – 200 мл;
- борошно пшеничне (використовуємо в/ґатунку) – 1 склянка + 2 або 3 ст. ложки;
- яйце куряче (середнє) – 1 штука;
- сода – 1/3 ч. ложки;
- сіль – щіпка.
Як приготувати рідке тісто для піци на кефірі
Приготування почнемо з того, що беремо потрібного розміру ємність. Рекомендується використовувати скляну. До неї переливаємо кефір або кисле молоко. Продукт беремо прямо з холодильника. Відразу підсипає соду і перемішуємо.
Тепер нам потрібно довести суміш до теплого стану. Найзручніше це зробити, на мій погляд, на водяній бані. Просто наливаємо до невеликої каструльку воду, ставимо на вогонь, а зверху поміщаємо ємність з кефіром. Помішуємо суміш вінчиком або вилкою.
У склянці збиваємо одне яйце. Переливаємо яєчну масу в підігріту кисло-молочну суміш і відразу перемішуємо.
Далі, невеликими частинами починаємо засипати борошно змішане з сіллю.
Як бачите, завести швидке тісто на піцу з кефіру в домашніх умовах дуже просто.
На виході, тісто для піци на кефірі повинно вийти не густим, мати достатньо рідку та тягучу структуру.
Готуємо інгредієнти для начинки і починаємо робити просту та смачну бездріжджову піцу швидкого приготування.