Запорукою смачної піци, безперечно, є правильно приготована основа з тіста, від смаку якої залежить смак готової страви. Якщо тісто смачне, то воно відмінно поєднується з будь-якими варіантами начинки. Швидко приготувати смачне та м’яке дріжджове тісто для піци дуже просто. Тож, готуймо разом смачне, тонке та швидке дріжджове тісто для піци на молоці та сухих дріжджах. Беріть на замітку мій покроково оформлений рецепт з фото та переконайтесь в цьому самі.
Інгредієнти: Борошно, Маргарин, Молоко, Сіль, Сухі дріжджі, Цукор
Для тіста нам потрібно:
- молоко (2,5%) – 75 мл;
- маргарин – 35 гр;
- сухі дріжджі (швидкодіючі) – 5 гр;
- цукор – 1 ч. ложка;
- сіль – 1 ч. ложка;
- борошно пшеничне в/г – скільки візьме тісто.
Як приготувати дріжджове тісто для піци
Перед замісом тіста швидкого приготування потрібно підготувати борошно – двічі просіяти його крізь сито, щоб достатньо наситити киснем. Після цього, висипаємо його в глибоку ємність, робимо поглиблення в центрі та засипаємо в нього порцію швидкодіючих дріжджів. Завдяки використанню «швидких» дріжджів, яким не потрібна опара, значно прискорюється весь процес приготування тіста.
Далі, додаємо ложку (без гірки) цукру та трохи менше солі.
Порцію молока підігріваємо до температури близько 30 градусів (можна зробити це в мікрохвильовці). Треба щоб воно було злегка теплим. Виливаємо його до решти компонентів.
Починаємо замішувати тісто, поступово змішуючи рідку основу з борошном.
Шматочок маргарину (також можна використати солодковершковий спред) розтоплюємо на водяній бані до рідкого стану. Я, зазвичай, розігріваю його в мікрохвильовій печі протягом 30 сек. Рідкий маргарин виливаємо в тісто та продовжуємо його замішувати.
Дріжджове тісто готове, коли воно набуде достатньо пружної консистенції та перестане липнути до рук.
Після цього, потрібно залишити тісто приблизно на годину в теплому місці, щоб дріжджі подіяли та тісто підійшло. Я для «визрівання» тіста використовую мультиварку в режимі «Підігрів».
Готове тісто повинно значно збільшитися в об’ємі. На цьому смачне тісто для приготування італійської тонкої піци готове для використання. З наведеного переліку інгредієнтів виходить порція тіста, якої достатньо для приготування двох піц середнього розміру.
Залишається лише розкачати тісто для піци в тонкий пласт, розстелити його на деко та почекати, поки воно повторно підійде (приблизно 10-15 хвилин). Після цього наповнюємо піцу: основу поливаємо соусом, розкладаємо начинку та ставимо в духовку випікатися. В готовому вигляді тісто виходить пухким, ароматним та дуже смачним. Приготуйте дріжджове тісто за даним рецептом, і ви отримаєте смачну домашню піцу, що гідно оцінять ваші близькі.
На завершення цього покрокового рецепту хочу запропонувати ще один варіант приготування основи. В наступному відео автор розповість, як в домашніх умовах приготувати тонке швидке дріжджове тісто для піци, яке готують в справжніх італійських піцеріях. Дотримуйтеся авторських порад, щоб отримати смачну тонку піцу, що відмінно смакує з будь-якою начинкою.
Хочу зазначити, що італійська кухня пропонує багато різноманітних варіантів приготування основи для піци, вам залишається спробувати всі та обрати свій улюблений рецепт.