Швидка піца з лаваша з м’ясними фрикадельками в духовці

Тим, хто дуже любить піцу, сподобається рецепт де не потрібно витрачати час на приготування тіста. Замість нього можна використати товстий грузинський лаваш. У цьому рецепті пропонується приготувати піцу з м’ясними фрикадельками, обсмаженими на рослинній олії. Авторка такої ідеї запевняє, що це дуже смачно. Дотримуючись покрокових рекомендацій із фотографіями, в кожного вийде зробити смачну, ароматну, хрустку та швидку піцу з лаваша.

Складники:

Лінива піца з товстого лаваша в духовці

  • 1 товстий грузинський лаваш;
  • 600 грамів фаршу (краще свинячо-яловичого);
  • 200 грамів твердого сиру (наприклад, моцарели);
  • 150 грамів томатного соусу (або кетчупу);
  • 100 грамів майонезу;
  • 1 солоний або маринований огірок;
  • 150 мілілітрів рослинної олії;
  • 1 пучок свіжої кінзи або петрушки;
  • 1 ч. л. солі.

Як зробити піцу з лаваша в духовці

Спершу, необхідно приготувати м’ясні фрикадельки. Пучок кінзи або петрушки слід сполоснути під краном з холодною водою та дуже дрібно нарізати.

Лінива піца з товстого лаваша в духовці

До фаршу слід додати сіль, нарізану зелень і старанно все перемішати, а потім сформувати з нього фрикадельки невеликого розміру.

Лінива піца з товстого лаваша в духовці

Після цього, м’ясні кульки слід обсмажити на соняшниковій олії з усіх боків (до готового стану).

Лінива піца з товстого лаваша в духовці

Готові фрикадельки необхідно розмістити на серветці, щоб позбутися зайвого жиру.

Лінива піца з товстого лаваша в духовці

Солоний або маринований огірок слід нарізати на тоненькі соломинки.

Швидка піца з лаваша в духовці

Сир натерти на тертці з великими отворами.

Швидка піца з лаваша в духовці

Лаваш треба акуратно розрізати, з допомогою гострого ножа (або спеціального зубчастого для нарізки хліба), на дві частини (як на фото).

Лінива піца з товстого лаваша в духовці

З одного готового лаваша вийде дві основи для піци.

Майонез необхідно змішати з кетчупом.

Пекти піцу потрібно на деку, застеленому пергаментом. Формувати “ледачу піцу” зручніше на цьому ж листі.

Лаваш слід перевернути розрізаною частиною доверху. Потім, її потрібно змастити, скориставшись кулінарним пензликом, сумішшю кетчупу (або томат-пасти) з майонезом.

Швидка піца з лаваша в духовці

Зверху, треба викласти м’ясні фрикадельки й між ними розмістити шматки огірка.

Швидка піца з лаваша в духовці

Після цього, піцу необхідно щедро посипати тертим сиром і відправити в розігріту до максимальної температури духовку на 15 хвилин.

Швидка піца з лаваша в духовці

Цього часу цілком достатньо, тому що всі компоненти страви вже попередньо готові. За період, проведений в духовці, лаваш прогріється, а сир розплавиться та утворить апетитну смачну скоринку.

Швидка піца з лаваша в духовці

Смачну, хрустку й ароматну піцу з готового лаваша з м’ясними фрикадельками потрібно розрізати на порційні шматки лише тоді, коли вона ледь остигне.

Швидка піца з лаваша в духовці

Перечитуючи рецепт швидкої піци на товстому грузинському лаваші, відразу ж стає зрозуміло, що готувати її дуже просто. Залишається тільки відтворити отримані кулінарні знання на практиці.

Швидка піца з лаваша в духовці

У результаті вийде насолодитися дуже смачною, симпатичною та ситною стравою.