Тим, хто дуже любить піцу, сподобається рецепт де не потрібно витрачати час на приготування тіста. Замість нього можна використати товстий грузинський лаваш. У цьому рецепті пропонується приготувати піцу з м’ясними фрикадельками, обсмаженими на рослинній олії. Авторка такої ідеї запевняє, що це дуже смачно. Дотримуючись покрокових рекомендацій із фотографіями, в кожного вийде зробити смачну, ароматну, хрустку та швидку піцу з лаваша.
Інгредієнти: Кінза, Лаваш, М'ясний фарш, Майонез, Огірок солоний, Рослинна олія, Сир твердий, Сіль, Томатний соус
Складники:
- 1 товстий грузинський лаваш;
- 600 грамів фаршу (краще свинячо-яловичого);
- 200 грамів твердого сиру (наприклад, моцарели);
- 150 грамів томатного соусу (або кетчупу);
- 100 грамів майонезу;
- 1 солоний або маринований огірок;
- 150 мілілітрів рослинної олії;
- 1 пучок свіжої кінзи або петрушки;
- 1 ч. л. солі.
Як зробити піцу з лаваша в духовці
Спершу, необхідно приготувати м’ясні фрикадельки. Пучок кінзи або петрушки слід сполоснути під краном з холодною водою та дуже дрібно нарізати.
До фаршу слід додати сіль, нарізану зелень і старанно все перемішати, а потім сформувати з нього фрикадельки невеликого розміру.
Після цього, м’ясні кульки слід обсмажити на соняшниковій олії з усіх боків (до готового стану).
Готові фрикадельки необхідно розмістити на серветці, щоб позбутися зайвого жиру.
Солоний або маринований огірок слід нарізати на тоненькі соломинки.
Сир натерти на тертці з великими отворами.
Лаваш треба акуратно розрізати, з допомогою гострого ножа (або спеціального зубчастого для нарізки хліба), на дві частини (як на фото).
З одного готового лаваша вийде дві основи для піци.
Майонез необхідно змішати з кетчупом.
Пекти піцу потрібно на деку, застеленому пергаментом. Формувати “ледачу піцу” зручніше на цьому ж листі.
Лаваш слід перевернути розрізаною частиною доверху. Потім, її потрібно змастити, скориставшись кулінарним пензликом, сумішшю кетчупу (або томат-пасти) з майонезом.
Зверху, треба викласти м’ясні фрикадельки й між ними розмістити шматки огірка.
Після цього, піцу необхідно щедро посипати тертим сиром і відправити в розігріту до максимальної температури духовку на 15 хвилин.
Цього часу цілком достатньо, тому що всі компоненти страви вже попередньо готові. За період, проведений в духовці, лаваш прогріється, а сир розплавиться та утворить апетитну смачну скоринку.
Смачну, хрустку й ароматну піцу з готового лаваша з м’ясними фрикадельками потрібно розрізати на порційні шматки лише тоді, коли вона ледь остигне.
Перечитуючи рецепт швидкої піци на товстому грузинському лаваші, відразу ж стає зрозуміло, що готувати її дуже просто. Залишається тільки відтворити отримані кулінарні знання на практиці.
У результаті вийде насолодитися дуже смачною, симпатичною та ситною стравою.