Лазанья – це традиційна італійська страва, яку можна готувати як з тістом, так і без. І зараз пропонуємо вам простий рецепт лазаньї без тіста.
Вона дуже швидка, готується з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель. Незважаючи на невелику кількість інгредієнтів, на смак така страва виходить просто ідеальною.
Інгредієнти: Зелень, Кунжут, М'ясний фарш, Рослинна олія, Сир, Сіль морська, Соус, Спеції, Томатна паста, Цибуля ріпчаста
Кухня: Італійська кухня
Для приготування лазаньї та соусу бешамель, треба взяти:
Для лазаньї:
- фарш м’ясний (курячий або той, який вам подобається) – 150 грамів;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- сіль (морська) – 1 чайна ложка;
- сир твердий – 150 грамів;
- томатна паста чи кетчуп – 1 столова ложка;
- спеції (коріандр, перець) – за смаком;
- зелень – за смаком;
- масло рослинне – 1 столова ложка;
- соус бешамель – 150 грамів;
- кунжут – за смаком
Для соусу бешамель:
- вершкове масло – 10 грамів;
- молоко – 125 міліграмів;
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 2 чайні ложки;
- сіль за смаком;
- перчик чорний мелений – за смаком.
Як приготувати лазанью без тіста
Візьміть трохи рафінованої олії, налийте на пательню, викладіть фарш і зверху посипте його коріандром, сіллю та перцем.
Далі почистіть і поріжте цибулю, додайте її до фаршу. Смажте м’ясо до півготовності, потім долийте в нього кетчуп чи томатну пасту. Добре перемішайте фарш і додайте зелень за смаком.
Далі готуйте соус бешамель в мікрохвильовці. Для цього, розтопіть в мікрохвильовці масло, потім додайте в нього борошно і підігріте молоко. Все перемішайте і відправте в мікрохвильовку на 2 хвилини, аби соус став густим. В кінці додайте сіль та перець.
Візьміть сир та поріжте його тонкими пластинками.
Далі візьміть силіконову форму, змажте її дно олією, викладіть сир, потім фарш. Полийте соусом.
Потім знову покладіть сир, фарш, соус. І так до краю форми.
Останній шар повинен бути сирним. До речі, частину сиру варто потерти на тертці. А ще, обов’язково присипте лазанью кунжутом. Він додасть страві дуже цікаву смакову родзинку.
Випікати лазанью треба в духовці при температурі 175-180 градусів за Цельсієм, протягом 15-20-ти хвилин. Лазанья вважається готовою, коли верхній шар сиру повністю розплавляється.
Витягніть форму з духовки, дайте їй трохи охолонути, а потім можете діставати лазанью і перекладати на тарілку.
Коли вона повністю вистигне – можете починати нарізати шматочки. Вони набагато краще ріжуться холодними, бо сир стає тягучим.
Ось і все, можете готувати таку смачну швидку лазанью без тіста та насолоджуватися її прекрасним м’яким смаком і чудовим ароматом.