Швидка лазанья без тіста, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель

Лазанья – це традиційна італійська страва, яку можна готувати як з тістом, так і без. І зараз пропонуємо вам простий рецепт лазаньї без тіста.
Вона дуже швидка, готується з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель. Незважаючи на невелику кількість інгредієнтів, на смак така страва виходить просто ідеальною.

Для приготування лазаньї та соусу бешамель, треба взяти:

Для лазаньї:

  • фарш м’ясний (курячий або той, який вам подобається) – 150 грамів;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • сіль (морська) – 1 чайна ложка;
  • сир твердий – 150 грамів;
  • томатна паста чи кетчуп – 1 столова ложка;
  • спеції (коріандр, перець) – за смаком;
  • зелень – за смаком;
  • масло рослинне – 1 столова ложка;
  • соус бешамель – 150 грамів;
  • кунжут – за смаком

Для соусу бешамель:

  • вершкове масло – 10 грамів;
  • молоко – 125 міліграмів;
  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 2 чайні ложки;
  • сіль за смаком;
  • перчик чорний мелений – за смаком.

Як приготувати лазанью без тіста

Візьміть трохи рафінованої олії, налийте на пательню, викладіть фарш і зверху посипте його коріандром, сіллю та перцем.

Далі почистіть і поріжте цибулю, додайте її до фаршу. Смажте м’ясо до півготовності, потім долийте в нього кетчуп чи томатну пасту. Добре перемішайте фарш і додайте зелень за смаком.

Швидка лазіння без тесту, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель

Далі готуйте соус бешамель в мікрохвильовці. Для цього, розтопіть в мікрохвильовці масло, потім додайте в нього борошно і підігріте молоко. Все перемішайте і відправте в мікрохвильовку на 2 хвилини, аби соус став густим. В кінці додайте сіль та перець.

Швидка лазіння без тесту, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель

Візьміть сир та поріжте його тонкими пластинками.

Швидка лазіння без тесту, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель

Далі візьміть силіконову форму, змажте її дно олією, викладіть  сир, потім фарш. Полийте соусом.

Швидка лазіння без тесту, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель

Потім знову покладіть сир, фарш, соус. І так до краю форми.

Швидка лазіння без тесту, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель

Останній шар повинен бути сирним. До речі, частину сиру варто потерти на тертці. А ще, обов’язково присипте лазанью кунжутом. Він додасть страві дуже цікаву смакову родзинку.

Швидка лазіння без тесту, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель

Випікати лазанью треба в духовці при температурі 175-180 градусів за Цельсієм, протягом 15-20-ти хвилин. Лазанья вважається готовою, коли верхній шар сиру повністю розплавляється.Швидка лазіння без тесту, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель

Витягніть форму з духовки, дайте їй трохи охолонути, а потім можете діставати лазанью і перекладати на тарілку.

Швидка лазіння без тесту, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель

Коли вона повністю вистигне – можете починати нарізати шматочки. Вони набагато краще ріжуться холодними, бо сир стає тягучим.

Швидка лазіння без тесту, з курячим фаршем, сиром і соусом бешамель

Ось і все, можете готувати таку смачну швидку лазанью без тіста та насолоджуватися її прекрасним м’яким смаком і чудовим ароматом.