Нарешті, українські деруни та італійська піца об’єдналися! Пропоную рецепт домашнього приготування швидкої, ситної та вишуканої страви буквально за 10 хвилин. Отже, сьогодні у нас готується швидка картопляна піца на сковороді чи то смачні деруни з начинкою. Називайте як завгодно, головне, що в результаті нагодуєте родину смачною, ситною та оригінальною стравою. Ну що ж, почнемо готувати картопляну піцу на сковороді!
Інгредієнти: Балик, Борошно, Картопля, Кетчуп, Консервована кукурудза, Маслини, Рослинна олія, Сир, Сіль, Яйце
Продукти:
- картопля – 4 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 1 ст. ложка;
- балик – 100 гр;
- твердий сир – 100 гр;
- кукурудза;
- маслини;
- томатний кетчуп;
- рослинна олія;
- сіль.
Як зробити піцу з картоплі на сковороді
Для початку, необхідно відварити картоплю прямо в шкаралупах.
Потім, очистити її та натерти на тертку з великими отворами.
В картопляну масу додаємо яйце та борошно, щіпку солі. Розмішуємо.
Інколи, для приготування страви використовують сиру картоплю, однак, в такому випадку основа піци може не встигнути пропектися та картопля буде хрустіти.
Сковороду ставимо на вогонь і доливаємо невелику кількість олії. Викладаємо картопляну масу та формуємо виделкою тонкий корж.
Підсмажуємо картопляний млинець та перевертаємо його на інший бік. Будьте обережні, картопляна основа досить легко ламається. Можна скористатися великою тарілкою: накрити корж, перекинути його зі сковороди на тарілку, а потім зсунути назад присмаженою стороною догори.
Картопляну основу змащуємо шаром кетчупу та викладаємо начинку: нарізаний тонкими шматочками балик, консервовану кукурудзу та присипаємо натертим твердим сиром. Останнім кроком розкладаємо по поверхні піци маслини.
Після цього, піцу з вареної картоплі накриваємо кришкою та сковороду знову ставимо на вогонь.
Знімати готову піцу зі сковороди треба дуже обережно, бо крихка основа може зламатися. Рекомендую просто нахили сковороду та лопаткою зіштовхнути піцу на блюдо. На цьому смачна картопляна піца готова.
Без зайвих слів, навіть на фото видно, що виходить дуже апетитно та смачно.
Через ламкість м’якої картопляної основи тримати в руках великий шмат гарячої піци досить проблематично, а от коли вона остигне – цілком комфортно. Але ніж та виделка допоможуть швидко та зручно зїсти гарячу страву. 🙂 Таку смачну та швидку закуску можна готувати хоч кожен день.
Картопляна піца на сковороді – відео-рецепти
Якщо хочете приготувати аналогічну страву не з вареної, а з сирої картоплі, то використайте цей відео-рецепт.
Наступний відео-рецепт піци чи то драників з начинкою – зовсім без муки.
Останній варіант приготування, який хочу запропонувати – змішаний. Основа піци – великий картопляний дерун смажать на сковороді, викладають на нього обрану начинку і запікають у розігрітій духовці.
Оберіть для себе найбільш прийнятний варіант приготування швидкої картопляної піци. Смачного! 🙂