Ці листові пиріжки – дуже швидка і смачна страва, яка обов’язково сподобається вашій родині та гостям.
Для цього рецепту вам знадобиться листове тісто та ковбаса типу сардельок. Вона є досить жирною, смачною, тому стане ідеальною начинкою для таких швидких пиріжків.
Інгредієнти: Листкове тісто, Шпикачки
Як приготувати пиріжки з листкового тіста
Спочатку треба дістати тісто та покласти його розморожуватися, попередньо накривши харчовою плівкою, аби воно не засохло.
Коли тісто розморозиться – розкатайте його качалкою та зразу ж включить духовку, аби вона вчасно розігрілася до 220-240-ка градусів за Цельсієм.
Далі поріжте кожну сардельку на 8 частин брусочками і можете додати до неї по тонкому шматочку сиру.
Після цього поріжте тісто на стрічки за кількістю шматків ковбаси. Щоб все вийшло рівно, скористайтеся лінійкою і різаком. Якщо спеціального приладдя для різання тіста нема – можете взяти звичайний гострий ніж та змастити його олією, аби тісто не чіплялося.
Далі обгорніть кожен брусочок ковбаски тістом, як сосиску в тісті. Слідкуйте, щоб тісто було щільно згорнуте а один кінець такого пиріжка – закритий. Зверху змастіть кожен пиріжок збовтаним яйцем.
Для випікання такої страви краще брати силіконовий килимок, але якщо у вас такого нема – візьміть деко та змастіть його борошном, а потім викладіть пиріжки.
Далі поставте в розігріту духовку, готуйте 10 хвилин, а потім знизьте температуру до 180-190 градусів за Цельсієм і випікайте до готовності.
Коли страва приготується – зразу ж приберіть пиріжки з деко та перекладіть на серветку.
Ось і все, можна подавати пиріжки до столу.
Ця смачна та проста страва точно стане вам в нагоді, коли гості на порозі, а пригощати їх нічим. Ситні смачні пиріжки стануть прекрасним перекусом і обов’язково сподобаються тим, кого ви ними будете пригощати.