Мій сьогоднішній рецепт точно припаде до смаку любителям шоколадної випічки. Тож зустрічайте – смачний шоколадний торт Пташине молоко готується на основі шоколадного бісквіту з ніжним прошарком крему та шоколадною глазур’ю. Цей кулінарний шедевр стане прикрасою святкового столу та справжньою насолодою для ласунів. Дізнатись тонкощі приготування цього любимого багатьма класичного десерту ви можете з мого докладного покроково оформленного рецепта з фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванільний цукор, Вершкове масло, Желатин, Какао, Кокосова стружка, Цукор, Шоколадна глазур, Яйце
Потрібні компоненти:
- 4 курячих яйця;
- 6 ст. ложок цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 5 ст. ложок пшеничного борошна в/г;
- 1 ст. ложка желатину;
- 2 ст. ложки какао-порошка;
- 100 грам шоколадної глазурі (можна замінити шоколадною плиткою);
- масло вершкове – для змащування форми для випічки;
- кокосова стружка, шоколадні цукерки – для декорування.
Зміст
Як приготувати торт Пташине молоко
Приготування цього домашнього десерта почнемо з головного – з білкового крему з желатином.
Як зробити крем Пташине молоко
Розділяємо яйця на білки та жовтки. Яєчні білки за допомогою міксера перетворюємо на круту піну. Після цього, потрохи додаємо цукор, не припиняючи збивати крем міксером. На цьому етапі додаємо і ванільний цукор.
Готову білкову масу ділимо на дві частини. Одна порція повинна бути трохи більшою, вона стане основою крему.
Як спекти шоколадний бісквіт для торта
Меншу порцію збитих білків використаємо для бісквітного тіста. Всі жовтки збиваємо міксером до однорідності та додаємо в білкову масу. Після цього просіваємо в тісто борошно разом з какао-порошком. Отриману суміш ретельно перемішуємо лопаткою. Готове тісто для шоколадного бісквіта викладаємо в заздалегідь підготовлену форму або чашу мультиварки змащену вершковим маслом. Я випікаю бісквіт в мультиварці в режимі «Випічка» протягом 35-40 хвилин, але можна для випікання скористатись і духовкою.
Поки тісто випікається повернемося до приготування крему Пташине молоко.
Порцію желатину заливаємо чотирма столовими ложками води, бажано кип’яченої та достатньо теплої, щоб процес набухання пройшов швидше. Через певний час відправляємо желатин на хвилинку в СВЧ-піч для повного розчинення. Можна скористатися для нагріву желатину також і водяною банею.
Починаємо знову збивати білкову піну та поступово вводимо желатин.
Готовому бісквіту даємо охолонути та ділимо його на два коржі. Щоб торт вийшов більш смачний, додатково можна просочити коржі сиропом.
Для формування торта нам знадобиться роз’ємна форма. На дно кладемо половину бісквіта, зверху викладаємо крем Пташине молоко та накриваємо другою половиною тіста. Відправляємо сформований торт на пару годин в холодне місце, щоб желатин добре застиг.
Залишається останній крок – полити торт шоколадною глазур’ю чи покрити розтопленим шоколадом.
Додатково можна декорувати торт за власним смаком. Я цього разу скористалася кокосовою стружкою, різнобарвними драже та шматочками шоколаду.
Готовий десерт виходить неймовірно шоколадним, а завдяки білково-желейному прошарку ще й дуже ніжним. Як на мене, дуже вдале поєднання.
По фото можете переконатись, що в розрізі шматочок торта виглядає напрочуд апетитно.
Сподіваюсь, мій фірмовий рецепт торта Пташине молоко допоможе вам своїми руками приготувати в домашніх умовах смачний десерт та побалувати своїх рідних солоденьким. Успіхів Вам!
Шоколадне Пташине молоко – відео-рецепт
На завершення, пропоную ще два варіанти приготування шоколадного торта-суфле, відомого усім під назвою Пташине молоко.