Хочете простий і смачний шоколадний торт? Знайти такий домашній рецепт – мрія кожної господині. Адже хто з нас не любить шоколад? Хіба що ті, у кого на нього алергія … Але не будемо про сумне. Уявіть собі шоколадну плитку. Подобається? Хочеться? А якщо дуже шоколадний торт? Самий шоколадний торт у світі! Шоколадніше нікуди! Пропонуємо спробувати наш покроковий фоторецепт шоколадного торта «Шоколадка».
Інгредієнти: Борошно, Вершки, Вершкове масло, Гіркий шоколад, Кава, Какао, Молоко, Оцет, Розпушувач, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Як приготувати шоколадний торт в домашніх умовах
На початку, потрібно спекти шоколадний бісквіт. Для цього просіваємо і змішуємо до однорідної маси борошно, какао, розпушувач, сіль, гасимо сюди соду.
Збиваємо міксером до однорідної кремової маси вершкове масло з цукром і вбиваємо в суміш яйця.
Змішуємо каву і молоко.
З’єднуємо «крем», сухі інгредієнти і кавово-молочну суміш. Ретельно все перемішуємо.
Змащуємо маслом дві форми для торта і розливаємо в них приготовлене тісто для шоколадного бісквіта. Ставимо в нагріту до 175 градусів духовку і випікаємо, приблизно, 25 хвилин.
Поки коржі печуться, подумаємо як приготувати крем для торта.
Приготування крему не займе багато часу. Подрібнюємо дрібно шоколад і ставимо на водяну баню разом з вершками. Періодично помішувати. Даємо час повністю розтопиться. Потім знімаємо миску з вогню і додаємо сюди масло. Ретельно перемішуємо до однорідної маси і отримуємо крем. Даємо йому охолонути.
Коли крем і коржі охололи – ліпимо з них торт.
Наносимо крем між коржами і по всій поверхні зовні торта.
При бажанні, зверху торт можна полити шоколадною глазур’ю.
Всім смачного.
Фото – найсмачніший і простий шоколадний торт «Шоколадка».
Щоб приготувати торт в домашніх умовах нам знадобляться:
Для шоколадного бісквіта:
- борошно – 150 г;
- какао-порошок – 9 ст. л .;
- сіль – 0,5 ч. л .;
- сода – 1 ч. л .;
- оцет, щоб погасити соду;
- розпушувач 0,25 ч. л .;
- масло вершкове – 110 г;
- цукор – 150 г;
- яйце – 2 шт.;
- кава міцна – 0,5 чашки;
- молоко – 100 мл;
Для крему:
- масло вершкове – 165 г;
- гіркий шоколад – 280 г;
- вершки – 100 мл.