Шоколадний торт – простий і смачний, покроковий фоторецепт.

Хочете простий і смачний шоколадний торт? Знайти такий домашній рецепт – мрія кожної господині. Адже хто з нас не любить шоколад? Хіба що ті, у кого на нього алергія … Але не будемо про сумне. Уявіть собі шоколадну плитку. Подобається? Хочеться? А якщо дуже шоколадний торт? Самий шоколадний торт у світі! Шоколадніше нікуди! Пропонуємо спробувати наш покроковий фоторецепт шоколадного торта «Шоколадка».

Шоколадний торт

Як приготувати шоколадний торт в домашніх умовах

На початку, потрібно спекти шоколадний бісквіт. Для цього просіваємо і змішуємо до однорідної маси борошно, какао, розпушувач, сіль, гасимо сюди соду.

Prc98jyL1S0

Збиваємо міксером до однорідної кремової маси вершкове масло з цукром і вбиваємо в суміш яйця.

yJmCmpnxOsk

Змішуємо каву і молоко.

9hzAPetSJTM

З’єднуємо «крем», сухі інгредієнти і кавово-молочну суміш. Ретельно все перемішуємо.

aDm0stmQ6Xg

Змащуємо маслом дві форми для торта і розливаємо в них приготовлене тісто для шоколадного бісквіта. Ставимо в нагріту до 175 градусів духовку і випікаємо, приблизно, 25 хвилин.

Поки коржі печуться, подумаємо як приготувати крем для торта.

Приготування крему не займе багато часу. Подрібнюємо дрібно шоколад і ставимо на водяну баню разом з вершками. Періодично помішувати. Даємо час повністю розтопиться. Потім знімаємо миску з вогню і додаємо сюди масло. Ретельно перемішуємо до однорідної маси і отримуємо крем. Даємо йому охолонути.

Коли крем і коржі охололи – ліпимо з них торт.

BW1W2lnri2g

Наносимо крем між коржами і по всій поверхні зовні торта.

WiG aYhIdsQ

При бажанні, зверху торт можна полити шоколадною глазур’ю.

Всім смачного.

qXQk kf8Bac

Фото – найсмачніший і простий шоколадний торт «Шоколадка».

Щоб приготувати торт в домашніх умовах нам знадобляться:

jUvPZg88SGM

Для шоколадного бісквіта:

  • борошно – 150 г;
  • какао-порошок – 9 ст. л .;
  • сіль – 0,5 ч. л .;
  • сода – 1 ч. л .;
  • оцет, щоб погасити соду;
  • розпушувач 0,25 ч. л .;
  • масло вершкове – 110 г;
  • цукор – 150 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • кава міцна – 0,5 чашки;
  • молоко – 100 мл;

Для крему:

  • масло вершкове – 165 г;
  • гіркий шоколад – 280 г;
  • вершки – 100 мл.