Ароматний, швидкий і дуже простий мигдально-шоколадний кекс з грушами прикрасить, навіть, святковий стіл. Десерт порадує своїм незвичайним смаком і гурмана! Така випічка з какао і мигдальними горіхами виходить неймовірно повітряною, відрізняється відмінним шоколадно-горіховим смаком і пряним грушевим ароматом. Запропонований шоколадний кекс з цілими грушами легкий в приготуванні і його сміливо можна віднести до категорії випічки на швидку руку. Мій рецепт шоколадного кексу в духовці супроводжується покроково зробленими фото, що ще більше спростить для вас створення цього швидкого десерту вдома. Спробуйте приготувати ці грушеві ласощі з тонким горіховим післясмаком і ви, точно, не будете розчаровані такою осінньої випічкою!
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Вода, Груші, Какао, Кориця, Лимон, Мигдаль, Розпушувач, Цукор
Інгредієнти для шоколадно-мигдалевого тіста:
- масло вершкове – 80 гр;
- розпушувач – 1 ч.л.;
- цукор – 80 гр;
- мигдальний горіх – 50 гр;
- какао – 30 гр;
- сіль – щіпка;
- борошно – 30 гр .:
- яйця – 3 шт.
Для сиропу:
- вода – 500 мл;
- цитрусовая цедра – 20 гр;
- цукор – 150 гр;
- груші – 3 шт.;
- паличка кориці – 1 шт.;
- лимонний сік – 1/2 цитруса.
Як приготувати шоколадний кекс з грушами і мигдальними горіхами
Починаючи приготування, потрібно підготувати груші до додавання в шоколадне тісто. Для цього буде потрібно приготувати сироп, змішавши всі компоненти, крім груш і закип’ятивши рідину.
Тим часом, ми встигнемо очистити груші від шкірки, вийняти гострим ножем серцевину, зрізавши денце фрукта.
У киплячий сироп поміщаємо груші і доводимо до кипіння. Варити фрукти потрібно 15 хвилин, після чого, вийняти з сиропу і остудити.
Коли начинка готова і остигає, можна приступати до приготування тіста з какао і мелених мигдальних горіхів. Замішувати його будемо тільки на яйцях і маслі – обійдемося без молока і кефіру. Першим етапом стане подрібнення мигдальних горіхів в дрібну муку. Якщо у вас немає мигдалю, а кекс спекти дуже хочеться, то не буде біди, якщо заміните їх на будь-які інші горіхи. ?
Збити цукор з м’яким маслом в пишну масу.
Додати яйця і збити суміш повторно.
Змішати в одній ємності какао з розпушувачем, борошном і дрібкою солі.
Додати сипучі компоненти до яєчно-масляної суміші і ще разок збити тісто на низькій швидкості блендера.
Всипати мелений мигдаль і ретельно перемішати масу.
Встелити пергаментом форму і викласти шоколадне тісто. Якщо у вас є силіконова формочка для кексів, то для неї пергамент не потрібен.
Вкласти в тісто просочені сиропом груші і відправити форму в розігріту до температури 180 градусів духовку. Готувати ароматну випічку з грушею потрібно до сухого виходу зубочистки з середини вироби.
Готовий шоколадний кекс з цілими грушами залишити в формі на 10 хвилин, після чого, можна вийняти і дати охолонути на сервировочному блюді.
Нарізати випічку на невеликі скибочки потрібно так, щоб розріз проходив по грушці. Подавати десерт до чаювання, кави або ароматного какао можна, притрусивши його цукровою пудрою. Смачного!
Зауважу, що наш простий шоколадний кекс з цілими грушами чудово доповнять при подачі дуже простий сметанний кремом, ванільне або лимонне морозиво. Приготування такого десерту хоч і займе деякий час (хвилин 45), але результат точно того вартий!
Спекти аналогічний фруктовий кекс можна і іншим способом. Якщо цікаво, то дивіться цей відео-рецепт.