Вирівнювання тортів ганашем застосовують для того, щоб десерт мав рівні поверхні та добре тримав форму, що дозволяє домогтися гарних результатів у їх виготовленні та оформленні. Такий прийом можна використовувати для вирівнювання тортів під мастику або крем. Готуючи шоколадний ганаш для вирівнювання торта, кондитерську глазур можна замінити шоколадом (не менше 72%). Залежно від потрібного вам оформлення, можна використовувати не тільки шоколадну, але й білу глазур або білий шоколад. Відповідно, і ганаш у вас вийде білого кольору. При застиганні такий шоколадний ганаш не тече, легко ріжеться ножем і не кришиться. Покроково описаний рецепт приготування супроводжується фото, тому, сміливо беріться за роботу. ?
Інгредієнти: Вершкове масло, Шоколадна глазур
Нам знадобиться:
- 300 грам темної глазурі в дисках (я використовую Dulcistar);
- 150 грам м’якого вершкового масло 82%.
Як приготувати ганаш для вирівнювання торта в домашніх умовах
Відміряємо потрібну кількість глазурі в дисках і ставимо мисочку на водяну баню для розтоплення. Вода не повинна сильно кипіти в каструлі і не повинна торкатися дна миски.
Коли глазур розтане, охолоджуємо її до температури 42-45°С. Додаємо м’яке масло і збиваємо міксером до отримання гладенької текстури. Потім, перекладаємо готовий шоколадний ганаш для торта в глибокий посуд і чекаємо, поки його температура досягне 32-34°С. Це і є робоча температура для роботи з ним.
У потрібний момент просто наносимо ганаш тонким шаром по всій поверхні зібраного торта і даємо застигнути в холодильнику близько 20 хвилин. Перш ніж нанести другий шар, який вже остаточно зрівняє всі нерівності та приховає похибки десерта, шоколадний ганаш для вирівнювання торта потрібно знову нагріти до робочої температури.
На фото ви бачите торт Молочна дівчинка після того, коли було нанесено лиш перший шар ганаша.