Шоколадний Брауні з фундуком, шоколадом і коричневим цукром

Шоколадний Брауні з фундуком, шоколадом і коричневим цукром

Цей прекрасний рецепт я знайшла в “Золотій книзі шоколаду” і поспішаю їм поділитися з вами. Шоколадний Брауні за цим рецептом виходить неймовірно смачний. Цілі горішки з шматочками шоколаду залишають незабутнє враження від десерту. Це той рецепт, який хочеться готувати знову і знову. Для всіх бажаючих спекти цей простий і дуже смачний торт чи то пиріг Брауні з фундуком та шоколадом, я своє приготування оформила у вигляді рецепта, в якому докладний опис супроводжують покроково зроблені фото.

Нам знадобиться:

  • 150 грам борошна пшеничного в/г;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 0,5 ч. ложки дрібної солі;
  • 60 грам 72,5% солодковершкового масла;
  • 200 грам темного коричневого цукру;
  • 1 велике яйце;
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту;
  • 180 грам чіпсів з темного шоколаду;
  • 110 грам цільного фундука.

Як приготувати шоколадний Брауні з фундуком

Перед початком приготування включаємо духовку в режим 180°С, нехай прогрівається, а ми займемося тістом.

У невелику каструльку поміщаємо масло і відправляємо на вогонь. Масло має розтанути і деякий час покипіти (4-5 хв), потім, трохи його охолоджуємо.

розтоплюємо масло

Ручним віночком збиваємо масло і вводимо яйце з цукром. Як тільки все змішалося, можна просівати борошно з’єднане з розпушувачем прямо в тісто.

Додаємо цукор і яйце

Всипаємо трохи більше половини порції шоколадних чіпсів і стільки ж горіхів. Лопаткою все перемішуємо.

замішуємо тісто

Беремо квадратну форму (у мене розмір 20х20 см), покриваємо пергаментом, який заздалегідь треба промазати маслом. Всередину викладаємо все тісто і розрівнюємо його.

Тісто перед випічкою

Зверху присипаємо залишками шоколадних чіпсів і горіхами. Я розрізала ці горіхи на дві частини, а в оригінальному рецепті їх поклали цілими.

Отпекаем брауні

Ставимо форму з тістом на 25-30 хвилин в гарячу духовку.

Брауні після випічки

Перевіряти готовність коржа потрібно сухою шпажкою. На ній має залишатися кілька клейких крихт, але не більше. Перш ніж скуштувати, охолоджуємо наш домашній Брауні з шоколадом та горіхами.

ГВР брауні

Коли десерт повністю охолоне, нарізаємо його на рівні квадратні або прямокутні частинки та складаємо їх на блюдо. Простий але надзвичайно смачний шоколадний Брауні готовий – саме час для частування всіх бажаючих.