Цей прекрасний рецепт я знайшла в “Золотій книзі шоколаду” і поспішаю їм поділитися з вами. Шоколадний Брауні за цим рецептом виходить неймовірно смачний. Цілі горішки з шматочками шоколаду залишають незабутнє враження від десерту. Це той рецепт, який хочеться готувати знову і знову. Для всіх бажаючих спекти цей простий і дуже смачний торт чи то пиріг Брауні з фундуком та шоколадом, я своє приготування оформила у вигляді рецепта, в якому докладний опис супроводжують покроково зроблені фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершкове масло, Пергамент, Розпушувач, Темний шоколад, Фундук, Цукор, Яйце
Нам знадобиться:
- 150 грам борошна пшеничного в/г;
- 1 ч. ложка розпушувача;
- 0,5 ч. ложки дрібної солі;
- 60 грам 72,5% солодковершкового масла;
- 200 грам темного коричневого цукру;
- 1 велике яйце;
- 1 ч. ложка ванільного екстракту;
- 180 грам чіпсів з темного шоколаду;
- 110 грам цільного фундука.
Як приготувати шоколадний Брауні з фундуком
Перед початком приготування включаємо духовку в режим 180°С, нехай прогрівається, а ми займемося тістом.
У невелику каструльку поміщаємо масло і відправляємо на вогонь. Масло має розтанути і деякий час покипіти (4-5 хв), потім, трохи його охолоджуємо.
Ручним віночком збиваємо масло і вводимо яйце з цукром. Як тільки все змішалося, можна просівати борошно з’єднане з розпушувачем прямо в тісто.
Всипаємо трохи більше половини порції шоколадних чіпсів і стільки ж горіхів. Лопаткою все перемішуємо.
Беремо квадратну форму (у мене розмір 20х20 см), покриваємо пергаментом, який заздалегідь треба промазати маслом. Всередину викладаємо все тісто і розрівнюємо його.
Зверху присипаємо залишками шоколадних чіпсів і горіхами. Я розрізала ці горіхи на дві частини, а в оригінальному рецепті їх поклали цілими.
Ставимо форму з тістом на 25-30 хвилин в гарячу духовку.
Перевіряти готовність коржа потрібно сухою шпажкою. На ній має залишатися кілька клейких крихт, але не більше. Перш ніж скуштувати, охолоджуємо наш домашній Брауні з шоколадом та горіхами.
Коли десерт повністю охолоне, нарізаємо його на рівні квадратні або прямокутні частинки та складаємо їх на блюдо. Простий але надзвичайно смачний шоколадний Брауні готовий – саме час для частування всіх бажаючих.