Простий у приготуванні смачний та високий шоколадний бісквіт з какао – це саме той рецепт, який повинна мати у своїй кулінарній книзі кожна господиня. Адже ніжний та пишний за структурою шоколадний бісквіт – це ідеальна основа для вишуканого шоколадного торта. Отже, приготування шоколадного бісквіту починається з обрання рецепту та з розуміння того, що саме потрібно запасти для такої випічки.
Щоб замісити бісквітне тісто нам знадобляться:
- 6 жовтків,
- 5 білків,
- 2/3 ст. цукру,
- 1/2 ч.л. винного каменю або іншого розпушувача,
- 2 ст.л. гарячої води,
- 2 ст.л. какао-порошку,
- 5 ст.л. борошна,
- 2 ст.л. крохмалю.
Як спекти шоколадний бісквіт з какао-порошком в духовці
Щоб у домашніх умовах зробити вдалий та смачний бісквіт, досить просто знати деякі секрети і тонкощі випічки бісквітів та точно їх дотримуватися. Зазначу, що кількість продуктів в цьому рецепті зазначено під форму діаметром 20 см. Отже, етапи приготування покроково:
• нагріти духовку до 190⁰С;
• форму для випікання вистелити пергаментним папером і змастити маслом або маргарином;
• білки, 1/3 склянки цукру і розпушувач (винний камінь) збити в міцну густу піну або до стійких піків;
• в гарячій воді розчинити какао і дати охолонути;
• жовтки та 1/3 склянки цукру збити до освітлення;
• додати какао-розчин до збитих жовтків. Вливати поступово, продовжуючи акуратно розмішувати, поки все не перетвориться на рівномірно забарвлену масу;
• змішані борошно та крохмаль просіяти;
• акуратно вмішати борошно у жовткову масу;
• ще більш акуратно вмішати білки, додаючи не відразу всі білки, а по 1/3 від загальної збитої маси;
• готове бісквітне тісто, можна розділити на дві частини, але можна випікати і один високий бісквіт. У будь-якому випадку, тісто потрібно викласти в змащену маслом форму для випікання і акуратно розрівняти лопаткою;
• відправити форму з тістом в духовку. Якщо випікаєте один високий корж, то час випікання 30-35 хвилин, а якщо розділили тісто на два коржі, то час випікання бісквітів скоротиться до 15-20 хвилин;
• після того, як корж або коржі охолонуть, відокремити їх від паперу.
Пишний та смачний шоколадний бісквіт, як на фото, готовий для промащування та оформлення торта.
Щоб вийшов смачний шоколадний торт залишилося наповнити коржі своїм улюбленим кремом або ж вибрати новий рецепт крему у відповідному розділі сайту. Перш ніж змастити коржі класичного бісквіту кремом, їх, зазвичай, рекомендують попередньо просочити спеціальним просоченням. Але це, як то кажуть, справа смаку.
Ідеальний шоколадний бісквіт можете приготувати використавши відео-рецепт від ютуб-каналу “Балуем Животики”.
Якщо вам не хочеться возитись з просоченням, то вологий чи то, так званий, шифоновий бісквіт на вершковому маслі можете приготувати використавши відео-рецепт від Ольги Матвєй.
Вдалої, смачної та пишної вам випічки!