Шоколадний бісквіт з какао-порошком - простий та пишний

Шоколадний бісквіт з какао-порошком – простий та пишний

Простий у приготуванні смачний та високий шоколадний бісквіт з какао – це саме той рецепт, який повинна мати у своїй кулінарній книзі кожна господиня. Адже ніжний та пишний за структурою шоколадний бісквіт – це ідеальна основа для вишуканого шоколадного торта. Отже, приготування шоколадного бісквіту починається з обрання рецепту та з розуміння того, що саме потрібно запасти для такої випічки.

Щоб замісити бісквітне тісто нам знадобляться:

  • 6 жовтків,
  • 5 білків,
  • 2/3 ст. цукру,
  • 1/2 ч.л. винного каменю або іншого розпушувача,
  • 2 ст.л. гарячої води,
  • 2 ст.л. какао-порошку,
  • 5 ст.л. борошна,
  • 2 ст.л. крохмалю.

Як спекти шоколадний бісквіт з какао-порошком в духовці

Щоб у домашніх умовах зробити вдалий та смачний бісквіт, досить просто знати деякі секрети і тонкощі випічки бісквітів та точно їх дотримуватися. Зазначу, що кількість продуктів в цьому рецепті зазначено під форму діаметром 20 см. Отже, етапи приготування покроково:

• нагріти духовку до 190С;

• форму для випікання вистелити пергаментним папером і змастити маслом або маргарином;

форма для випікання змастити маслом

• білки, 1/3 склянки цукру і розпушувач (винний камінь) збити в міцну густу піну або до стійких піків;

білки збити з цукром до стійких піків

• в гарячій воді розчинити какао і дати охолонути;

в гарячій воді розчинити какао

• жовтки та 1/3 склянки цукру збити до освітлення;

збити жовтки з цукром до білого кольору

• додати какао-розчин до збитих жовтків. Вливати поступово, продовжуючи акуратно розмішувати, поки все не перетвориться на рівномірно забарвлену масу;

додати какао-розчин до збитим жовтків

• змішані борошно та крохмаль просіяти;

• акуратно вмішати борошно у жовткову масу;

акуратно вмішати в борошно жовткова масу

• ще більш акуратно вмішати білки, додаючи не відразу всі білки, а по 1/3 від загальної збитої маси;

акуратно вмішати білки, додаючи по 1/3 маси

• готове бісквітне тісто, можна розділити на дві частини, але можна випікати і один високий бісквіт. У будь-якому випадку, тісто потрібно викласти в змащену маслом форму для випікання і акуратно розрівняти лопаткою;

тісто для шоколадного бісквіта

• відправити форму з тістом в духовку. Якщо випікаєте один високий корж, то час випікання 30-35 хвилин, а якщо розділили тісто на два коржі, то час випікання бісквітів скоротиться до 15-20 хвилин;

• після того, як корж або коржі охолонуть, відокремити їх від паперу.

Пишний та смачний шоколадний бісквіт, як на фото, готовий для промащування та оформлення торта.

Простий і смачний шоколадний бісквіт

Щоб вийшов смачний шоколадний торт залишилося наповнити коржі своїм улюбленим кремом або ж вибрати новий рецепт крему у відповідному розділі сайту. Перш ніж змастити коржі класичного бісквіту кремом, їх, зазвичай, рекомендують попередньо просочити спеціальним просоченням. Але це, як то кажуть, справа смаку.

Ідеальний шоколадний бісквіт можете приготувати використавши відео-рецепт від ютуб-каналу “Балуем Животики”.

Якщо вам не хочеться возитись з просоченням, то вологий чи то, так званий, шифоновий бісквіт на вершковому маслі можете приготувати використавши відео-рецепт від Ольги Матвєй.

Вдалої, смачної та пишної вам випічки!