Дуже багато тортів готуються на основі бісквіта. До бісквітних коржів досить додати крем, придумати прикрасу і десерт вже можна подавати до столу. Я люблю дуже шоколад, тому, шоколадні бісквіти стали моїми улюбленими. Сьогодні спекла простий і смачний шоколадний бісквіт в мультиварці. Це буде, так званий, шифоновий бісквіт на вершковому маслі. Готовий випечений корж виходить смачний, пишний та вологий (такий, що не потребує додаткового просочення). Із задоволенням ділюсь улюбленим рецептом з фото, які покроково ілюструють процес випікання.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванільна есенція, Вершкове масло, Какао, Сіль морська, Цукор, Яйце
Отже, нам потрібні:
– яйце куряче – 3 штуки;
– цукор – 4-5 ст. ложок;
– какао-порошок – 2 ст. ложки;
– борошно пшеничне в/с – 4-5 ст. ложки;
– масло вершкове – для змазування мультичаши;
– ванільна есенція – 2 краплі;
– сіль морська – на кінчику чайної ложки.
Як приготувати шоколадний бісквіт в мультиварці
Перше, що потрібно зробити заводячи бісквітне тісто – відокремити яєчні білки від жовтків. Білки відправити в зручну для збивання глибоку ємність.
За допомогою міксера збити білки в стійку пінну масу. Додати цукровий пісок. Поспішати при додаванні цукру не варто, краще по одній чайній ложці підсипати, під час роботи міксера. Разом з цукровим піском додати морську сіль. Її потрібно дуже небагато, але вона надасть свою смакову нотку випічці.
Коли “хмара” з білків стане пружною і міксеру стане складно працювати, додати пару крапель ванільної есенції.
Жовтки розмішати до однорідності і додати в у збиті білки, продовжуючи працювати міксером або ж акуратно вмішати їх лопаткою.
Борошно пшеничне вищого сорту просіяти пару раз. Додати борошно і какао-порошок до тіста та акуратно перемішати лопаткою.
Кількість борошна потрібно регулювати в процесі додавання, щоб тісто не було дуже густим. Це може статися тому, що яйця кожний раз можуть бути різного розміру. Потрібну консистенцію бісквітного тіста добре видно на наступному фото.
Включити мультиварку на режим “Підігрів”. Змастити мультичашу м’яким маслом. Викласти бісквітне тісто в мультичашу. Випікати, включивши режим “Випічка”, 35-40 хвилин.
Готовий мокрий шоколадний бісквіт вийняти з мультиварки і остудити при кімнатній температурі.
З такого бісквітного коржа можна приготувати безліч тортів або ж просто нарізати до чаю чи то кави. Я готувала шоколадний бісквіт для торта Пташине молоко, тому, кількість інгредієнтів брала таку, щоб було зручно розрізати готову випічку на два коржи. Якщо ж торт буде просто промазаний кремом, а вам потрібен високий торт, то потрібно збільшити кількість інгредієнтів вдвічі або спекти два коржі.
Цей відео-рецепт від кулінарного каналу “Женя на кухні” допоможе вам спекти пишний шоколадний шифоновий бісквіт в мультиварці, якщо ви хочете зробити тісто не на вершковому маслі, а на рослинній олії.
Готуйте з любов’ю для рідних і смачної вам випічки!