Шоколадний бісквіт на кефірі без яєць – це дуже простий і смачний рецепт. Тому його варто знати всім, хто полюбляє готувати такі солодощі. Особливість цього рецепту полягає в тому, що для його приготування не потрібно багато інгредієнтів. Їх всі можна знайти в кожному домі, доведеться купити лише кефір, якщо ви його постійно не тримаєте в холодильнику.
Інгредієнти: Борошно, Какао, Кефір, Сода, Цукор
Отже, для бісквіту необхідно взяти:
- борошна – 1 склянку;
- кефіру – 1 склянку;
- цукру – 1 склянку;
- соди – ½ чайної ложки;
- какао – 2 столові ложки.
Тепер переходимо до процесу приготування дуже смачного домашнього бісквіту.
Кефір треба змішати з цукром в зручній ємності та збити вінчиком або міксером.
Далі треба додати негашену соду, просіяне какао, борошно та перемішувати всі інгредієнти, аж доки вони не перетворяться в однорідну масу. Перемішувати треба акуратно.
Після цього візьміть форму для випікання, змастіть її олією або шматочком вершкового масла, та вилийте тісто.
Далі лишилося розігріти духовку до 200 градусів за Цельсієм і випікати бісквіт протягом 30-ти хвилин.
Після цього бісквіт треба витягти з духовки і дати йому охолонути. Якщо він вийшов високим – розріжте його навпіл.
Такий бісквіт можна змащувати різними кремами і у вас виходитимуть різноманітні смачні торти. Сподіваємося, цей простий рецепт шоколадного бісквіту стане вам у нагоді.