Яйця і цукор – основа класичного бісквіта. Але по таким рецептам бісквітний корж виходить ніби сухий і потребує додаткового просочення сиропом. Зазвичай, тільки з просоченням з класичних бісквітів виходять надзвичайно смачні торти. А такий шоколадний бісквіт на кефірі, який я сьогодні хочу запропонувати, завжди виходить, так би мовити, мокрий чи то вологий. З таких коржів виходять різноманітні смачні домашні десерти. До прикладу, торт Брауні або торт Полунична поляна, покроково оформлений рецепт з фото якого, я теж продемонструю у цьому пості.
Складові:
- 3 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 2 склянки борошна;
- 1 стакан кефіру;
- 1 ч. ложка соди;
- 2 ст. ложки какао;
- 200 гр. сметани;
- джем.
Зауважу, що в рецепті береться стакан об’ємом 250 мл.
Зміст
Як приготувати шоколадний бісквіт на кефірі в духовці
Яйця збиваємо на середній швидкості. Додаємо цукор і збільшуємо швидкість на максимум.
Додаємо склянку борошна і соду. Збиваємо.
Всипаємо решту борошна. Вливаємо кефір і какао. Продовжуємо збивати.
Отримуємо шоколадне тісто, в міру рідке (густіше ніж на оладки). Заповнюємо ним форму. Як видно на фото, мною взята силіконова форма, але, якщо бісквіт буде випікатися в керамічній або у металевій формі, то її потрібно змастити будь-яким маслом або вистелити пергаментом.
Тісто у духовці піднімається просто на очах. Видно, що його обсяг збільшиться вдвічі.
Виймаємо готовий корж та охолоджуємо
Як оформити торт Полунична поляна
Вийшов корж у нас з, такою собі, горкою, але ми турбуватись не будемо – будемо прикрашати торт. Розріжемо корж уздовж на дві частини.
Нижню частину змащуємо рідким сиропом з полуничного варення.
Верхівку доповнимо легким сметанним кремом. Для його приготування треба просто розмішати сметану з цукром.
Виливаємо сметанний крем на верхній корж і прикрашаємо ягодами полуниці з варення.
Смачний, простий та швидкий у приготування домашній торт Полунична поляна готовий.
Можемо пригощатись.
Хочу дати ще пару порад з приводу коржів:
- Якщо вам обов’язково потрібен корж з рівною поверхнею, то його після виймання з форми, варто перевернути і дати йому трохи часу постояти так “горі ногами”, щоб осісти.
- Другий спосіб уникнути “гірки” при випіканні – перед тим, як покласти форму з тістом у духовку, затягніть її фольгою.
- Якщо корж поламався під час виймання з форми, його можете просто порізати на середні по розміру шматочки і сформувати торт по типу Мурашник або Черепаха.
Переглянувши цей відео-рецепт, ви дізнаєтесь як приготувати шоколадний бісквіт на кефірі з рослинною олією.
А автор цього відео демонструє рецепт шоколадно-кавового бісквіту.