Вишня і шоколад – це прекрасний дует, який підкреслює смак один одного. Вони просто чудово гармонують в цьому десерті. Приготуйте кулі з вишні та корж з гляссажем напередодні і вам залишиться тільки зробити шоколадний мус та зібрати дуже смачний і ніжний шоколадно-вишневий мусовий торт. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам зробити це просто і швидко в домашніх умовах.
Інгредієнти: Вершки, Гляссаж, Желатин, Молоко, Темний шоколад, Цукор, Яйце
Для вишневого кулі знадобиться:
- 150 грам свіжої або замороженої вишні;
- 100 грам цукру;
- 2 листи желатину (10 грам).
Для шоколадного мусу знадобиться:
- 3 жовтки від великих яєць;
- 110 грам молока;
- 110 грам цукру + 5 грам ваніліну;
- 180 грам темного шоколаду;
- 1 лист желатину (5 грам);
- 400 грам 33-35% вершків;
- пісочний корж для торта;
- дзеркальна глазур + жовтий і бузковий барвники.
Зміст
Як приготувати шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур’ю
Вишневе кулі
Приготування желейного прошарку починається з того, що свіжу вишню промиваємо і видаляємо кісточки, а заморожену – просто поміщаємо в каструльку для розморожування. За цей час вона виділить сік, який і стане для нас основою сиропу. Всипаємо цукор і відправляємо каструльку на вогонь. Кип’ятимо її дві / три хвилини. Під тим часом, замочимо желатин.
Знімаємо вишню з вогню, пробиваємо блендером до отримання каші і протираємо крізь сито, позбавляючись від шматочків шкірки. Ще раз кип’ятимо вишневе пюре, близько, 30 секунд і прибираємо з плити. Трохи даємо часу вишневому пюре охолонути, вводимо желатин та розпускаємо його. Форму встановлюємо на дошку і заливаємо до неї вишневе кулі. Я готую півсфери. Прибираємо вишневе желе у морозилку.
Мус з темного шоколаду
Замочуємо листочок желатину. Жовтки і ванілін з цукром збиваємо в каструльці, вливаємо молоко і переносимо на вогонь. Не перестаючи крутити віночком, заварюємо всю масу до стану сметани. Знімаємо з вогню і відразу додаємо в гарячу масу шматочки шоколаду. Як тільки шоколад розплавився, додаємо желатин і перемішуємо до повного його розпускання.
Поки шоколадна маса остигає, починаємо збивати холодні вершки до м’яких піків. Потім, чекаємо щоб температура у шоколадної маси і у збитих вершках майже зрівнялася і з’єднуємо їх, перемішуючи силіконовою лопаткою.
Як зібрати муссовий торт у формі
Спочатку встановлюємо форму на дошку і заповнюємо її шоколадним мусом рівно наполовину. У кожну клітинку кладемо по шматочку вишневого кулі.
Знову заповнюємо форму мусом і кладемо корж. Не забудьте, що його трохи потрібно втопити в мусі. Ставимо форму у морозилку, щоб десерт замерз “в камінь”.
Заморожений шоколадно-вишневий муссовий торт витягуємо з форми, встановлюємо на решітку або на стакан, як в моєму випадку. Заливаємо його дзеркальною глазур’ю жовтого і бузкового кольору та залишаємо на годину, щоб зайвий гляссаж міг стекти.
Залишки кольорової глазурі, які звисають з торта, обережно витираємо гарячою і мокрою спатулою, потім, переносимо торт на підкладку. Прибираємо його в холодильник на 3 години до повного розморожування.
А ось і він, смачний і ніжний шматочок чудового шоколадного муссового тортика з вишневим желе всередині.
Як бачите, смачний шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур’ю та вишневим кулі в домашніх умовах під силу приготувати будь-якій господині. Головне – запасіться терпінням і у вас все вийде. ?