Шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур'ю і вишневим кулі

Шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур’ю і вишневим кулі

Вишня і шоколад – це прекрасний дует, який підкреслює смак один одного. Вони просто чудово гармонують в цьому десерті. Приготуйте кулі з вишні та корж з гляссажем напередодні і вам залишиться тільки зробити шоколадний мус та зібрати дуже смачний і ніжний шоколадно-вишневий мусовий торт. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам зробити це просто і швидко в домашніх умовах.

Для вишневого кулі знадобиться:

  • 150 грам свіжої або замороженої вишні;
  • 100 грам цукру;
  • 2 листи желатину (10 грам).

Для шоколадного мусу знадобиться:

  • 3 жовтки від великих яєць;
  • 110 грам молока;
  • 110 грам цукру + 5 грам ваніліну;
  • 180 грам темного шоколаду;
  • 1 лист желатину (5 грам);
  • 400 грам 33-35% вершків;
  • пісочний корж для торта;
  • дзеркальна глазур + жовтий і бузковий барвники.

Як приготувати шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур’ю

Вишневе кулі

Приготування желейного прошарку починається з того, що свіжу вишню промиваємо і видаляємо кісточки, а заморожену – просто поміщаємо в каструльку для розморожування. За цей час вона виділить сік, який і стане для нас основою сиропу. Всипаємо цукор і відправляємо каструльку на вогонь. Кип’ятимо її дві / три хвилини. Під тим часом, замочимо желатин.

Шоколадний муссовий торт з вишневим желе всередині

Знімаємо вишню з вогню, пробиваємо блендером до отримання каші і протираємо крізь сито, позбавляючись від шматочків шкірки. Ще раз кип’ятимо вишневе пюре, близько, 30 секунд і прибираємо з плити. Трохи даємо часу вишневому пюре охолонути, вводимо желатин та розпускаємо його. Форму встановлюємо на дошку і заливаємо до неї вишневе кулі. Я готую півсфери. Прибираємо вишневе желе у морозилку.

Шоколадний муссовий торт з вишневим желе всередині

Мус з темного шоколаду

Замочуємо листочок желатину. Жовтки і ванілін з цукром збиваємо в каструльці, вливаємо молоко і переносимо на вогонь. Не перестаючи крутити віночком, заварюємо всю масу до стану сметани. Знімаємо з вогню і відразу додаємо в гарячу масу шматочки шоколаду. Як тільки шоколад розплавився, додаємо желатин і перемішуємо до повного його розпускання.

Шоколадний муссовий торт з вишневим желе всередині

Поки шоколадна маса остигає, починаємо збивати холодні вершки до м’яких піків. Потім, чекаємо щоб температура у шоколадної маси і у збитих вершках майже зрівнялася і з’єднуємо їх, перемішуючи силіконовою лопаткою.

Шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур'ю вишневим кулі

Як зібрати муссовий торт у формі

Спочатку встановлюємо форму на дошку і заповнюємо її шоколадним мусом рівно наполовину. У кожну клітинку кладемо по шматочку вишневого кулі.

Шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур'ю вишневим кулі

Знову заповнюємо форму мусом і кладемо корж. Не забудьте, що його трохи потрібно втопити в мусі. Ставимо форму у морозилку, щоб десерт замерз “в камінь”.

Шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур'ю вишневим кулі

Заморожений шоколадно-вишневий муссовий торт витягуємо з форми, встановлюємо на решітку або на стакан, як в моєму випадку. Заливаємо його дзеркальною глазур’ю жовтого і бузкового кольору та залишаємо на годину, щоб зайвий гляссаж міг стекти.

Шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур'ю вишневим кулі

Залишки кольорової глазурі, які звисають з торта, обережно витираємо гарячою і мокрою спатулою, потім, переносимо торт на підкладку. Прибираємо його в холодильник на 3 години до повного розморожування.

Шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур'ю вишневим кулі

А ось і він, смачний і ніжний шматочок чудового шоколадного муссового тортика з вишневим желе всередині.

Шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур'ю вишневим кулі

Як бачите, смачний шоколадно-вишневий муссовий торт із дзеркальною глазур’ю та вишневим кулі в домашніх умовах під силу приготувати будь-якій господині. Головне – запасіться терпінням і у вас все вийде. ?