Шоколадно-сирний пиріг Жираф – красивий і смачний

Прийшла черга готувати райдужний дитячий пиріг з сиром. Приготуємо десерт, насичений кальцієм і шоколадом. Цей рецепт пирога – відмінний спосіб замаскувати сир, якщо іншим способом піднести його дитині не виходить.

Відразу відзначимо важливі деталі:

– зернистий (віджатий, сепараторний) сир при випіканні може стати “гумовим”, тому, вибирайте звичайний, як домашній;

– якщо сир присутній в пирозі “приховано”, то його потрібно ретельно розтерти;

– якщо сир потрібно, навпаки, показати, то краще залишити його великими грудками.

Інгредієнти, які нам будуть потрібні для випічки:

Шоколадно-сирний пиріг Жираф

  • 250 гр масла;
  • 2 яйця (не великих);
  • 500 гр борошна;
  • 2,5 ст. ложки какао;
  • 100 гр цукру;
  • 1 ч. ложка соди гашеної.

Для сиру:

  • 300 гр сиру;
  • 100 гр сметани;
  • 2 яйця;
  • 100 гр цукру;
  • 3 ст. ложки крохмалю.

Як приготувати сирний пиріг Жираф

Цукор розтерти з яйцями.

Шоколадно-сирний пиріг Жираф

Додати розм’якшене масло.

Шоколадно-сирний пиріг Жираф

Потім, борошно з содою і какао.

Шоколадно-сирний пиріг Жираф

Тісто змішати і сформувати два шматки.

Шоколадно-сирний пиріг Жираф

Однією частиною встелити форму для випікання.

Шоколадно-сирний пиріг Жираф

З другої частини викочуємо кульки різних розмірів. і переходимо до сирної начинки.

Сир з’єднуємо з яйцями, цукром, сметаною і крохмалем. Якщо сир вийшов рідким, потрібно додати борошна.

Сирна начинка для пирога

Сирним тістом заповнюємо наш кавовий корж за сантиметр до краю – як на фото.

Шоколадні кульки хаотично занурюємо в сир. Формуємо красивого жирафа і, як то кажуть, в Африку (ой, в духовку) на 180 градусів.

Шоколадно-сирний пиріг Жираф

Пиріг повинен добре пропектися, шоколадна частина буде пісочною, почасти, сухою, а сир, буде ніжним прошарком.

Шоколадно-сирний пиріг Жираф

Смачний і гарний жовто-коричневий Жираф чекає Вас. Смачного! Залишилося, як в рекламі, додати відро зі скітлсом. З’їж Жирафа!

Шоколадно-сирний пиріг Жираф