Шоколадно-кавовий торт Кавова фантазія – бісквітний торт з вершковим кремом з маскарпоне

Рідко хто з ласунів не мріє порадувати себе смачним та ситним бісквітним тортиком. Сьогодні, я пропоную спекти в домашніх умовах шоколадно-кавовий торт з вершковим кремом з маскарпоне під назвою Кавова фантазія чи то Кавова шоколадниця. Хочу звернути вашу увагу на його цікаве оформлення та прикрашання. Адже домашній торт розрізається на порційні шматочки ще до нанесення солодкого їстівного декору. Це смачний та оригінальний варіант солодкого частування на святковий стіл. Думаю, що кожен гість залишиться в солодкому захваті від цього кавово-шоколадного десерту. Допоможе вам приготувати ніжний шоколадно-кавовий торт Кавова фантазія цей рецепт, в якому приготування описано просто і покроково, і супроводжується покроково зробленими фото.

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіта:

  • 4 великих курячих яйця;
  • дрібка солі;
  • 210 грам цукру;
  • 220 грам борошна вищого сорту;
  • 80 грам гіркого шоколаду 59%;

Для желейного крему з вершків:

  • 600 мл вершків 35%;
  • 250 грам сиру Маскарпоне;
  • 10 грам желатину + 60 мл води;
  • 2 ч.ложки заварного кави +70 мл води;
  • 250 грам цукрової пудри;
  • ½ стручка ваніліну;
  • 90 грам темного шоколаду.

Для декору:

  • 90 грам темного шоколаду;
  • 50 мл вершків 10%;
  • кондитерський бісер.

Зміст

Як приготувати шоколадно-кавовий торт Кавова фантазія

Дві головні складові кожного торту – це крем і коржі. Спочатку займемося останніми.

Як спекти шоколадний бісквіт

  1. Готувати тісто почнемо з того, що шоколад ламаємо на шматочки і розтоплюємо на водяній бані.
  2. Жовтки активно збиваємо з цукром і насінням з стручка ванілі, поки маса не побіліє.
  3. Додаємо розтоплений шоколад та ретельно змішуємо.
  4. Потім, охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі до стійких піків. Тільки не перебити білки, бо в цьому випадку бісквіт вийде з кіркою, яка буде ламатися і кришитися.
  5. Білки вводимо у желтково-шоколадну суміш лопаткою.
  6. Викладаємо тісто у форму і випікаємо у розігрітій духовці при 180°С 30 хвилин.
  7. Готовий бісквіт охолоджуємо в формі. Потім, витягаємо його і розрізаємо на два рівних коржи – як на фото.

шоколадний бісквіт

Як приготувати крем-маскарпоне з желатином

  1. Желатин замочуємо.
  2. Заварюємо каву з насінням ванілі. Також, занурюємо до кави розрізаний стручок та залишаємо так до повного охолодження. Холодну готову каву проціджуємо.
  3. Вершки збиваємо на слабкій швидкості до незначного збільшення в обсязі. Потім, додаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати на великій швидкості. Коли вершки загусли і добре тримають форму – вони готові. Як вони повинні виглядати в кінці збивання видно на фото.

Шоколадний бісквітний торт з кремом з маскарпоне і вершків

4. Сир маскарпоне (кімнатної температури) збиваємо до гладкої текстури. Додаємо поступово розтоплений шоколад (70 грам) і вимішуємо до однорідності.

5. Додаємо проціджену каву і все добре перемішуємо.

6. Набряклий желатин розпускаємо на водяній бані. Не можна його доводити до кипіння (!) бо так він втратить свої властивості. Додаємо желатин в суміш з маскарпоне. Вся отримана маса повинна бути кімнатної температури, щоб додані після цього збиті вершки не “попливли».

7. Невеликими частинами та обережними рухами вмішуємо вершки в сирну масу. Смачний кавово-вершковий крем з сиру маскарпоне з желатином готовий. Як він повинен виглядати демонструє фото.

Шоколадний бісквітний торт з кремом з маскарпоне і вершків

8. Відкладаємо 8-9 столових ложек крему в окремий посуд і змішуємо його з розтопленим шоколадом (20 грам). Цей темніший крем використаємо для прикрашання.

Надалі треба працювати дуже швидко, щоб желатин не встиг схопитися завчасно.

Як сформувати та прикрасити кавовий торт

Кладемо перший бісквітний корж на плоску поверхню, встановлюємо кондитерське кільце і викладаємо половину порції крему.

Кладемо другу частину шоколадного бісквіта, який закриваємо другою половиною крему. Ставимо його в холодильник для застигання.

Тим часом, підігріваємо вершки і кладемо до них шоколад. Коли шоколад розтане, змішуємо його з вершками і охолоджуємо. Перекладаємо його в кондитерський мішечок чи корнет з пергаменту, відрізаємо маленький кінчик, через який і будемо малювати.

Коли торт добре застиг, знімаємо кондитерське кільце і просто нарізаємо торт на потрібну кількість порцій, як на фото. Кожен шматочок прикрашаємо шоколадом, а потім, шоколадним кремом. Додаємо кондитерський бісер. Кремові квіти та шоколадний візерунок кожний може зробити на свій смак, або просто повторити мій варіант їстівного декору.

Бісквітний торт з кремом з маскарпоне і вершків

Наш смачний бісквітний торт з кавово-вершковим кремом-маскарпоне Кавова шоколадниця готовий до подачи їдокам.

Бісквітний торт з кремом з маскарпоне і вершків

Спробуйте спекти такий домашній торт самі і переконайтеся, що це не тільки смачно, але і достатньо просто. Приємної вам кавово-шоколадної насолоди!

Шоколадно-кавовий торт – відео-рецепти

Перший відео-рецепт, який я хочу у цьому розділі запропонувати з вже з відомого нашим постійним відвідувачам ютуб-каналу “Готуємо з Іриною Хлєбниковою”. Автор майстерно поєднує мокрий шифоновий бісквіт та ніжний та делікатний масляно-кавовий крем, що відомий під назвою Дипломат. Вартим уваги є і оригінальне авторське прикрашання кавового торту, яке в домашніх умовах зможе повторити і початківець.

Наступний відео-рецепт від каналу TARASEVNA. Цього разу це гармонійне поєднання насиченого дуже шоколадного бісквіту, желейно-шоколадного кремю, кавового крему і кавово-вершкового просочення.

А це  дуже смачний торт під назвою Капучіно від каналу Карамелька. Шоколадний бісквіт просочений міцною кавою і крем зі збитих вершків, теж з додаванням кави. Загалом  виходить дуже простий у приготуванні супер кавово-шоколадно торт Капучіно.

Ну і на завершення, не змогла залишити без уваги відео-рецепт Бабусі Емми. Цього разу це відомий торт Опера – один з найзнаменитіших тортів французьких кондитерів, що відомий вже більше 100 років. Торт Опера – це ніжний вишуканий десерт в якому надзвичайно гармонійно поєднані вишукані смаки кави та чорного шоколаду.